Langebro skal akut repareres for millionbeløb

Problemerne skyldes primært slid og nedsivende vand

Du kan komme med ind i maskinrummet på Langebro her. Videoen er produceret i forbindelse med broens 65 års jubilæum. Video: Kemp & Lauritsen

Langebro i København bør akut repareres for 36,3 millioner kroner.

Det er vurderingen efter, at Teknik- og Miljøforvaltningen ved et særeftersyn har gået broen efter i sømmene, og det viser sig, at der blandt andet er skjulte konstruktionsfejl fra broens opførelse i 1954.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

De mange millioner, der skal bruges på broen, kommer til at tynge Københavns Kommunes budgetter de kommende år. Det sætter også en stopper for andre anlægsprojekter, kommunen havde i kikkerten.

De alvorlige og hidtil skjulte skader blev opdaget sidste år, og det undersøgte man nærmere i efteråret. Man er så kommet frem til, at problemerne mest af alt skyldes slid og nedsivende vand, og der må gøres noget ved det hurtigst muligt.

Der har blandt andet være problemer med, at regnvand trænger ind i broens konstruktion, hvilkes skal fikses.

På grund af flere års nedsivning af regnvand er dele af betonkonstruktionen i dårlig stand, og andre dele af betonen har taget skade på grund af en konstruktionsfejl helt tilbage fra opførelsen af broen i 1954.

Broens asfalt på både vej og cykelsti er så slidt, at den må skiftes ud.

Rust har også fået sit tag i broen. 16 stålbelysningsmaster stærkt gennemtærede af rust, og der er fare for, at de kan knække.

Med de akutte reparationer skal gerne sørge for, at der ikke længere siver vand ned, og så betonen ikke længere bliver nedbrudt.

Reparationerne for Langebro forventes at strække sig over en periode på ti år.

På hverdage kører der dagligt 52.200 køretøjer over Langebro.