Langer ud efter Trump: - Det er ikke din fortjeneste

Det blev ikke vel modtaget, da Donald Trump forsøgte at tage æren for den faldende kræft-dødsrate

USA's præsident, Donald Trump, var hurtig på tasterne torsdag, efter at en ny amerikansk rapport konkluderede, at antallet af dødsfald relateret til kræft er faldende for 26. år i træk.

I rapporten CA: A Cancer Journal for Clinicians fremgår det, at dødsraten er faldet 'uafbrudt' fra 1991 til 2017. En bedrift, Trump ikke var langsom til at tage æren for.

'Den amerikanske cancer-rate er den laveste i historien! Der kommer en masse gode nyheder fra denne administration', skrev præsidenten torsdag på Twitter.

Men det er langtfra Trump-administrationens fortjeneste, at dødsraten er stagnerende. Det mener Gary M. Reedy, administrerende direktør i den landsdækkende sundhedsorganisation American Cancer Society.

'Faldet i dødsraten, der er nævnt i vores nyeste rapport, skyldes forebyggelse, tidlig påvisning af kræft og behandling, der blev iværksat for flere år siden', skriver han i en pressemeddelelse ifølge CNN.

'Siden sin indsættelse har Trump skrevet under på flere lovforslag, der øger finansieringen til kræftforskning, men virkningerne er ikke en del af den data, der er indsamlet i vores rapport', tilføjer Gary M. Reedy. 

'Grusomt' budget
Præsident Trump har tidligere foreslået at skære markant i finansieringen til Det Nationale Institut for Sundhed, der netop forsker i kræft.

Forslaget endte aldrig med at blive vedtaget i Kongressen, men kongresmedlem fra Florida Debbie Wasserman Schultz er ikke sen til at minde Trump om det.

På Twitter skrive Debbie Wasserman Schultz, der selv har overlevet brystkræft, at dødsraten er faldende på trods af Trump og ikke på grund af hans administration:

'Kræftraten faldt, inden du blev præsident. Forhåbentlig fortsætter det sådan, fordi Kongressen afviste dit grusomme forskningsbudget, der ville skære milliarder. Dette er gode nyheder på trods af dig - ikke på grund af dig', skriver hun som svar til Trumps tweet.

Donald Trump har i skrivende stund ikke kommenteret kritikken.

701 kommentarer
Vis kommentarer