Annonce:
Annonce:

Lars Løkke efter bombeangreb: Nato skal bekæmpe Islamisk Stat

Lars Løkke Rasmussen mener, at Nato bør indgå et samarbejde om at bekæmpe Islamisk Stat

Annonce:
Følg Samfund

- Nato spiller i øjeblikket kun en ret perifer rolle i kampen mod ISIL (Islamisk Stat, red.). Vi så meget gerne fra dansk side, at vi fik Nato til at gå ind i koalitionen, så kapaciteten og den viden, der er i Nato, kunne inddrages i kampen mod ISIL.

Sådan siger statsminister Lars Løkke Rasmussen til TV 2, kort efter 22 personer har mistet livet i et terrorangreb i Manchester. Islamisk Stat har taget ansvaret for angrebet.

Angrebet ramte umiddelbart efter en koncert med den 23-årige amerikanske sangerinde Ariana Grande i Manchester Area. Yderligere 59 er indtil videre meldt sårede, efter en mand detonerede en taske med sprængstof tæt ved en udgang fyldt med koncertgængere.

Kræver samarbejde
Hvis terroren, som de seneste år har ramt flere storbyer rundt om i verden, skal bekæmpes, kræver det internationalt samarbejde, understreger statsministeren i interviewet.

- Der er brug for, at verdens stærkeste forsvarspagt Nato deltager mere intensivt i den her kamp mod terror, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han fortæller samtidig, at Natos generalsekretær, norske Jens Stoltenberg, også er positiv stemt for at få Nato til at indgå i en koalition.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: