Lars parkerede på cykelstien og blev svinet til – nu går hans svar viralt

Da lastbilchauffør Lars Højfeldt gearkasse gik i stykker, parkerede han på cykelstien – til stor irritation for flere passerende cyklister. Nu har han delt en opfordring på Facebook

Fredag aften, efter fire timers bøvl med sin lastbil og flere dårlige oplevelser med cyklister, vendte chauffør Lars Højfeldt hjem til Facebook-tasterne. (Foto: Facebook/Lars Højfeldt)
Fredag aften, efter fire timers bøvl med sin lastbil og flere dårlige oplevelser med cyklister, vendte chauffør Lars Højfeldt hjem til Facebook-tasterne. (Foto: Facebook/Lars Højfeldt)

Da chauffør Lars Højfeldt fredag morgen var så uheldig at køre i stykker med sin lastbil på Strandvejen i Fredericia, valgte han at parkere det store køretøj inde på cykelstien. Han vurderede, at det var der, lastbilen ville være til mindst gene for trafikken.

Det var mange af cyklisterne, der skulle den vej, dog slet ikke enige i.  Flere rystede i forbifarten på hovedet af den fynske chauffør, der havde overtaget cykelstien. Andre truede af ham med en knyttet hånd, og en af dem slog også på siden af lastbilens førerhus. En enkelt voksen mand kommenterede ’I holder godt nok dumt!’, da han skulle forbi Lars Højfeldts havarerede lastbil.

25-årige Rennas Facebook-opslag om sexisme på Cafe Funke bliver delt vidt og bredt på de sociale medier: (Foto: David Høgsholt og Gert Jensen, Polfoto) Samfund Dansk kvindes opråb: Lad være med at rage på mig i byen

Lars Højfeldts gearkasse viste sig at være gået i stykker, og det endte med at tage fire timer at få rettet op på fejlen og fjernet lastbilen, så cyklisterne kunne få deres cykelsti tilbage.

Da chaufføren, som arbejder hos Skræps Vognmandsforretning, kom hjem – udmattet efter den store, uventede forsinkelse - besluttede han sig for at lægge et oplæg ud på Facebook.

22-årige Michael tog kvindens hånd og nægtede at give slip, selvom hans egen hånd var brækket. Her ses han sammen med sin kæreste Jemma (Foto: Facebook) Samfund Ung mand hyldes: Holdt ulykkelig kvinde i hånden da hun ville springe ud fra bro

- Mit budskab er til alle, og det handler om, at vi lige skal huske at tænke på hinanden. Hvis de cyklister, der blev sure, lige havde prøvet at se situationen fra mit perspektiv, havde de måske været mere forstående, siger Lars Højfeldt til Ekstra Bladet.

Han sammenligner fredagens havari-situation med, hvis kæden hopper af på en cykel.

- Jeg kan desværre bare ikke lige stå af og trække min tons tunge lastbil væk, men må vente på hjælp, siger chaufføren, og understreger, at det første, han gjorde, da lastbilen gik i stykker, var at ringe til politiet. De gav ham en straks-tilladelse til at holde, som han gjorde, fordi det var det, der var til mindst gene.

- Jeg synes, at folk skal lade være med at tænke så meget på sig selv. Og lad nu være med bare at gå forbi, når andre har brug for hjælp, siger Camilla Louise Hammer. (Foto: Facebook/Camilla Louise Hammer) Samfund Opråb går viralt: Alle gik forbi syg kvinde i Føtex – Camilla tog sig af hende

- Jeg kørte med farligt gods, så det ville være langt mere farligt at parkere ude på vejen. Og så er det også værd at bemærke, at der var plads i min højre side, hvor cyklisterne nemt kunne køre forbi, siger Lars Højfeldt. Hans oplevelse er, at der i omkring 75 procent af tilfældene ikke er nogen problemer med cyklister. Det er de resterende 25 procent, der gør, at det som lastbilchauffør kan være surt at færdes på vejene side om side med cyklisterne.

Jesper Lillelund Simonsen fra Sydøstjyllands Politi har noget på hjerte efter at et billede af en dansk betjent er gået viralt. (Foto: Jesper Lillelund Simonsen) Samfund Dansk betjents stærke budskab: ’Jeg er træt af at være det onde politi’

- Man kan jo ikke generalisere om det, men min opfattelse er, at mange cyklister tror, de ejer det danske vejnet. For dem er et rødt lys ikke et stop-signal, og de er generelt ikke blege for at lave pludselige udsving og køre over for rødt. De tror, de er udødelige, og det er os andre, der får skylden, hvis det går galt, siger Lars Højfeldt til Ekstra Bladet.

Sammen med sit opråb, som på kun to dage er blevet delt næsten 15.000 gange, har den fynske chauffør lagt et billede af fredagens cykelsti-parkering. Flere har påpeget, at den advarselstrekant, han har stillet bag køretøjet, står alt for tæt på.

- Det vil jeg gerne lige forklare. På billedet er det blevet lyst, men det var mørkt, da jeg holdt ind til siden. Rigtig mange cyklister kører uden lys, og så reflekterer trekanten ikke lys. Jeg stillede den der for cyklisternes skyld, så de kunne opdage mig, før det var for sent, siger Lars Højfeldt.

Her ses spytte-manden midt i det, som fotografen beskriver som flere spyt mod flygtninge på motorvejen ved Rødby. Kvinden i forgrunden er ikke mandens kone. (Foto: Sigrid Nygaard, Information.) Samfund Fotograf om spytte-manden: Han spyttede på flere før konen sagde stop

Selvom chaufføren også selv synes, det var et godt budskab, der fredag aften efter fire timers bøvl med lastbilen, fik ham til at fare til Facebook-tasterne, er han overrasket over, hvor mange, der har vist sig at være enige nok til at dele det på deres egen profil.

- Men det er rigtig godt, at det bliver spredt så vidt. Budskabet er jo bare, at vi skal tænke på hinanden, og tænke over, at andre handler i god tro. Det var jo ikke for at genere nogen, at jeg holdt der. Jeg ville faktisk også gerne hjem og holde weekend, siger Lars Højfeldt.

Hvad er din oplevelse med cyklister på de danske veje? Ejer de vejnettet, eller bliver der taget hensyn til de andre trafikanter?