Lars Seier om Saxo Bank-salg: - Man behøver vel ikke bruge pengene med det samme

Den danske finansmilliardær meddelte i dag, at han sælger alle sine aktier i livsprojektet Saxo Bank til det kinesiske firma Geely Group

Lars Seier ejede 25 procent af aktierne i Saxo Bank, der anslås at have en værdi i milliardklassen. Foto: Polfoto/Finn Frandsen
Lars Seier ejede 25 procent af aktierne i Saxo Bank, der anslås at have en værdi i milliardklassen. Foto: Polfoto/Finn Frandsen

Den 54-årige finansmand fra Viborg startede i 1992 virksomheden Midas, der tilbød forskellige investeringsservices, sammen med Kim Fournais og Marc Hauschildt.

Firmaet blev i 2001 til Saxo Bank, og i dag har Lars Seier solgt sit livsværk for et ukendt milliardbeløb.

Lars Seier var i mange år direktør for banken, men for halvandet år siden trådte han tilbage som direktør, og kompagnon Kim Fournais har siden stået for den daglige drift af banken som direktør.

Og den formuende finansmand har da også grublet over at sælge sine aktier i et stykke tid, fortæller han.

- Salget var en kombination af den rigtige køber og en fornuftig pris, og det hænger logisk sammen med, at jeg har været mindre involveret i banken det sidste stykke tid.

Lars Seier forlader livsværket

Geely åbner store muligheder for banken på det spændende, men vanskelige kinesiske marked. At have en stor partner der bliver rigtigt spændende for Saxo Bank, skriver Lars Seier til Ekstra Bladet via Facebook.

Vil savne kunderne
At sige farvel til et livsværk, der har gjort en milliardær, tager Lars Seier ganske roligt.

- Det er OK, men selvfølgelig lidt melankolsk (at sælge sin andel af banken, red). Men Saxo Bank er i gode hænder, og jeg ser frem til at følge udviklingen lidt på afstand fremover. Jeg elsker at arbejde med kunderne og vore dygtige medarbejdere, og det vil jeg helt sikkert savne mere end noget andet, skriver han.

Kanondyr husleje: Lars Seier udlejer luksusejendom

Lars Seier vil ikke ud med, hvor meget han har fået af Geely for sine 25 procent af Saxo Bank, men det menes at være flere milliarder kroner. Og trods den voldsomme udbetaling, der kunne finansierer et overdådigt otium, vil Lars Seier ikke lægge benene op i residensen i Schweiz og slappe af.

- Jeg vil tage en pause og tænke over, hvad jeg vil med resten af min erhvervskarriere. Men jeg vil helt sikkert fortsat investere i spændende nye virksomheder.

Og til spørgsmålet om, hvad han skal bruge de mange penge til, skriver han kækt:

- Man behøver vel ikke at bruge dem med det samme?, efterfulgt af en glad smiley.

Surt show for Samuelsen: Milliardærer skrider fra Liberal Alliance

Taknemmelig for støtte
Siden 1992 har Lars Seier og Kim Fournais været forretningspartnere, og selvom Seier besluttede at forlade banken, har Kim Fournais været støttende, fortæller han.

- Kim har været meget hjælpsom i processen, og det er jeg ham taknemmelig for. Han ved, at jeg altid står klar under alle omstændigheder, hvis jeg kan hjælpe ham eller banken med noget.

Politiet sætter rigmand på plads: - Vi arbejder med liv før værdi

Kinesiske Geely Group, der blandt andet ejer bilproducenten Volvo, skal hjælpe Saxo Bank med at slå igennem på det kinesiske marked. Det har Saxo Bank nemlig ikke haft nævneværdig succes med indtil nu.

Hvad den præcise strategi fra Geely vil være for at slå igennem med Saxo Bank i København, vil Seier dog ikke ud med.

Kim Fournais fortsætter som direktør for Saxo Bank.