'Latterlig' dommer får sin vilje: Nu hæves Trumps muslim-forbud

USA's ministerier bøjer sig for dommers tackling af indrejseforbud, men vil se på, om afgørelsen kan omstødes

Foto: AP
Foto: AP

Det amerikanske justitsministerium agter at forsøge at få suspenderet en domstolskendelse i delstaten Washington.

Her har en føderal dommer i Seattle beordret et midlertidigt og landsdækkende stop for præsident Donald Trumps indrejseforbud.

Det oplyser USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed i en meddelelse.

Justitsministeriet vil appellere afgørelsen "på det tidligst mulige tidspunkt" for at få genindført indrejseforbuddet, som Trump-administrationen mener er "lovligt og hensigtsmæssigt", lyder det i meddelelsen.

- Dekretet har til formål at beskytte fædrelandet og det amerikanske folk, og præsidenten har ikke større pligt og ansvar end at gøre det, skriver ministeriet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tidligere på dagen langede præsidenten selv hårdt ud efter kendelsen og erklærede, at indrejseforbuddet vil blive genindført.

- Holdningen hos denne såkaldte dommer, som i grunden har fjernet håndhævelsen af love fra vort land, er latterlig og vil blive omstødt, skrev Trump på Twitter.

Ministeriet for indenlandsk sikkerhed siger lørdag, at man nu følger den føderale dommers afgørelse og ophæver indrejseforbuddet mod rejsende fra de syv lande, der er omfattet af Trumps kontroversielle dekret.

- Vi har omstødt den foreløbige tilbagekaldelse af visa, siger en talsmand for USA's udenrigsministerium til nyhedsbureauet AFP.

- Personer med visa, som ikke fysisk blev annulleret, kan nu rejse, hvis visummet i øvrigt er gyldigt.

Talsmanden tilføjer, at Trumps administration "arbejder tæt sammen med ministeriet for indenlandsk sikkerhed og vores jurister" om at gennemgå Seattle-dommerens kendelse.

560 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere