Lavt fremmøde ved slovakisk afstemning om homovielser

Slovakkerne stemmer lørdag om, hvorvidt Slovakiet skal opretholde forbuddet mod homoægteskab.

11 år efter Slovakiet blev medlem af EU, skal slovakkerne lørdag stemme om, hvorvidt landet skal opretholde forbuddet mod ægteskab mellem mennesker af samme køn.

- Folkeafstemningen vil vise, om Slovakiet er klar til at tilslutte sig bølgen af forbedrede menneskerettigheder i Europa, eller om landet vil svømme imod strømmen, siger Jana Malovicova, der er leder af Amnesty International i Slovakiet.

Det tyder dog ikke på, at afstemningen vil blive godkendt, uanset hvad udfaldet bliver, når valglokalerne lukker klokken 22 lørdag aften.

Det er nemlig et krav, at minimum 50 procent af de stemmeberettigede slovakker skal deltage, og målinger peger lørdag eftermiddag på en stemmedeltagelse under kravet.

- Europaparlamentet og nogle af EU-landene har vedtaget love, der underminerer det særlige ved ægteskab, familie og børns rettigheder, lyder det fra Anton Chromik, talsmand for Alliancen for Familier, der er stærkt imod folkeafstemningen.

Det ser dermed ud til, at forbuddet mod homoægteskaber fastholdes. Hvis afstemningen erklæres ugyldig - eller det bliver et nej - deler Slovakiet stadig holdning med sine østeuropæiske EU-naboer Kroatien, Ungarn og Polen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter