Ledig: Stop hetzen mod kontanthjælpsmodtagere

Eksperter foreslår at beskære kontanthjælpen. I forvejen er det svært at få pengene til at slå til, siger ledig

Når eksperter foreslår at nedsætte kontanthjælpen med 110 kroner om måneden, så er det et udtryk for en udbredt opfattelse af, at ledige ikke gider arbejde, mener Landsforeningen Lediges Vilkår.

- Det her forslag bidrager til den urimelige hetz, som mange politikere og medier kører over for kontanthjælpsmodtagere.

- I stedet for at fokusere på at skaffe flere job, så bilder man folk ind, at vi ikke gider arbejde, siger foreningens formand, Helle Nielsen, til Ritzau.

Se også: Cepos: Kontanthjælpen er for høj

Tirsdag formiddag fremlægger regeringens Carsten Koch-udvalg en række nye indsatser over for ledige kontanthjælpsmodtagere.

Herunder at kontanthjælpsmodtagere over 30 år skal have 110 kroner mindre udbetalt.

Se også: Regeringens eksperter: Sæt kontanthjælpen ned

Til gengæld skal kontanthjælpsmodtagere, som er i praktik i virksomheder eller udfører et nyttejob, belønnes med 250 kroner ekstra om ugen, erfarer Avisen.dk.

- Det er selvfølgelig positivt, at personer i praktik og nyttejob får flere penge, men det er uretfærdigt, at det skal gå ud over kontanthjælpsmodtagerne.

Se også: Dum regel: Jeg tænker på kommunen når vi har sex

- I forvejen er det svært at få pengene til at række, når man er på kontanthjælp. Du skal vende hver en krone, og du kan godt glemme alt om at komme på ferie eller gå regelmæssigt til tandlæge, siger Helle Nielsen, som selv er på kontanthjælp.

Også formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, kritiserer den del af forslaget, som rammer kontanthjælpsmodtagerne.

Se også: Om otte år kan det betale sig at arbejde for næsten alle

- 110 kroner lyder muligvis ikke af meget, men det er det, når man ingen penge har. At tage fra dem, der har allermindst, er et mærkeligt rationale, siger Majbrit Berlau.

- Det er usympatisk på den måde at omfordele mellem mennesker, der har så lidt, at de næsten ikke kan få det til at løbe rundt.

Ifølge hende er det ikke altid op til kontanthjælpsmodtagerne selv, om de vil i nyttejob eller praktik.

Se også: Regeringen løber fra regningen

- Nogle er ude af stand til at tage et nyttejob, fordi de ikke har ressourcerne. Andre kan være i en situation, hvor kommunen ikke kan finde et egnet sted. Det er langt fra altid udtryk for manglende vilje, siger Majbrit Berlau.

41 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere