Ledige kan få fjernet tatoveringer for 50.000 kommunale kroner

Aarhus Kommune har søsat et nyt initiativ for at få langtidsledige ud på arbejdsmarkedet. 'Borgerbudgetter' kan de ledige blandt andet bruge til at få fjernet ansigtstatoveringer

Er du langtidsledig i Aarhus, og har du som denne amerikanske forbryder ladet dit ansigt pryde med blæk, så vil kommunen gerne give et tilskud til at få det fjernet. (Foto: Politifoto)
Er du langtidsledig i Aarhus, og har du som denne amerikanske forbryder ladet dit ansigt pryde med blæk, så vil kommunen gerne give et tilskud til at få det fjernet. (Foto: Politifoto)

Aarhus Kommune går nye veje i kampen for at få kommunens langtidsledige borgere i arbejde.

Inspireret af udenlandske modeller har landets næststørste kommune indført såkaldte borgerbudgetter, skriver Ugebrevet Mandag Morgen.

En gruppe af kommunens langtidsledige vil få mulighed for at disponere over 50.000 kroner, der skal hjælpe dem med at øge muligheden for at komme i job.

Hvordan de 50.000 kroner disponeres er til en vis grad op til de ledige selv. Mener de, at et relevant kursus, en kørekorterhvervelse eller fjernelse af tatoveringer kan hjælpe dem tættere på et arbejde, så kan de vælge at benytte det offentlige tilskud til det.

Et enigt byråd var med til at vedtage det nye initiativ, og kommunens beskæftigelsesrådmand, Thomas Medom, er glad for at det vovede projekt fik gang på jord i den jyske hovedstad.

- Vi skal turde være risikovillige, når vi siger, at vi vil nytænke den offentlige service over for borgerne, og flytter ansvar over på borgernes egne skuldre, siger Thomas Medom til ugebrevet Mandag Morgen.

- Vi bruger millioner og atter millioner på kurser og rådgivning i, hvordan man skriver ansøgninger. Alligevel lykkes det ikke for mange langtidsledige at komme i arbejde. Hvis vi nu kan bruge pengene lidt klogere og gøre det på en måde, så de langtidsledige selv bliver engageret i at finde vej tilbage til arbejdsmarkedet, så skal vi prøve at gøre det, mener rådmanden.

Det er ikke første gang, modellen bliver afprøvet i Danmark. Odense, Kolding og Hedensted har tidligere forsøgt sig med borgerbudgetter i langt mindre skala.

74 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere