Ledigheden i eurozonen på laveste niveau i over tre år

I løbet af det seneste år er ledigheden faldet i 23 af de 28 EU-lande. Den var uændret i to og steg i tre

Ledigheden i eurozonen er nu på sit laveste niveau i næsten tre et halvt år.

I juli var der 10,9 procent arbejdsløse i eurozonen, og det er det laveste siden februar 2012, viser en ny opgørelse fra EU's statistiske kontor, Eurostat.

De tre foregående måneder har ledigheden i eurozonen ligget stabilt på 11,1 procent, mens der for et år siden - i juli 2014 - var 11,6 procent arbejdsløse i de 19 eurolande.

Dykket i ledigheden kommer bag på mange analytikere, der ifølge Bloomberg News også havde ventet en uændret arbejdsløshed i eurozonen i juli.

I samtlige 28 EU-lande var der 9,5 procent arbejdsløse i juli mod 9,6 procent måneden før og 10,2 procent for et år siden.

Den laveste ledighed er målt i Tyskland, hvor der kun var 4,7 procent arbejdsløse i juli, mens Grækenland med 25 procent har EU's højeste ledighed. De nyeste græske tal er dog fra maj.

Spanien har med 22,2 procent EU's næsthøjeste ledighed.

I løbet af det seneste år er arbejdsløsheden faldet i 23 af de 28 EU-lande, mens ledigheden har været uændret i Belgien og Rumænien.

Tre EU-lande noteres for en højere arbejdsløshed i dag end for et år siden. Det er først og fremmest Finland, hvor ledigheden er gået op fra 8,7 til 9,7 procent i løbet af det seneste år, og Frankrig og Østrig.

Andelen af ledige unge under 25 år er også faldet i løbet af det seneste år.

I juli var der 21,9 procent ledige unge i eurozonen mod 23,8 procent på samme tid sidste år. I alle 28 EU-lande var der en ungdomsarbejdsløshed på 20,4 procent mod 22 procent året før.

Også ungdomsarbejdsløsheden er med syv procent lavest i Tyskland, mens Grækenland med 51,8 procent igen har flest unge uden arbejde. Også her er de nyeste græske tal fra maj.

Ungdomsarbejdsløsheden i Spanien lå i juli på 48,6 procent, men både Kroatien og Italien har også en ungdomsarbejdsløshed på over 40 procent.

0 kommentarer
Vis kommentarer