Ledigheden sneg sig en smule op i april

Ledigheden steg en smule i april. Stigningen er geografisk bred og eneste område med tilbagegang er Bornholm.

(Foto: Torben Andahl)
(Foto: Torben Andahl)

Efter måneder med fald i ledigheden steg den en smule i april. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

I april kom der 900 flere ledige til, hvis man kigger på bruttoledigheden, der dermed steg til 114.600 personer. Det lille hop rykkede dog ikke ved bruttoledighedsprocenten, der holdt sig på 4,3 procent.

Bruttoledighed dækker over de ledige samt ledige, der er i aktivering. Skeler man til førstnævnte, steg den med 1200 til 93.800 i april mens antallet af aktiverede ledige faldt med 400 til 20.700.

- Bortset fra denne måneds beskedne stigning i bruttoledigheden, har bruttoledigheden udvist en jævnt nedadgående trend siden starten af 2014, skriver Danmarks Statistik.

De områder, hvor der er flest ledige, er fortsat København og Fyn, hvor ledighedsprocenten ligger på 5,1 procent. Nordsjælland har den laveste ledighed på 3,2 procent, selv om tallet er steget fra 3,1 procent i marts.

Eneste område med faldende ledighed var Bornholm, hvor ledigheden dykkede med 0,1 procentpoint til 4,8 procent.

Stigningen i ledigheden kommer samtidig med, at beskæftigelsen stiger. Det er der dog en god forklaring på ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Dagens tal kan virke overraskende i lyset af, at beskæftigelsen i øjeblikket vokser. At arbejdsløsheden vokser på trods af at flere også finder beskæftigelse skyldes dog simpelthen, at der er flere aktivt jobsøgende.

- Arbejdsstyrken vokser, og flere udbyder deres arbejdskraft. At arbejdsstyrken vokser betyder også, at der går længere tid, før vi løber ind i alvorlige problemer med flaskehalse på arbejdsmarkedet. Opsvinget kan derfor køre længere på literen, skriver cheføkonom hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Erik Bjørksted.

9 kommentarer
Vis kommentarer