Legepladser er for sikre: Børn skal kunne falde og slå sig

Ifølge den tidligere formand for Dansk Legeplads Selskab er legepladserne i Danmark ikke bygget godt nok til at stimulere børnenes udvikling

Har du nogensinde forsøgt at grave hele vejen ned til kineserne? Eller har du klatret så højt op i et træ, at du troede, du var nået helt op i himlen?

Så har du nok haft en barndom som de fleste andre på den nærmeste legeplads. Men i dag er det ikke alle børn, der har mulighed for den slags oplevelser.

Mette og Nicolas Pena Madsen er stadig nervøse, når telefonen ringer, og der står 'børnehaven' på displayet. Selv om Frederik trives godt i sin nye børnehave, sidder frygten for, at han igen skal komme så slemt til skade, dybt i hans forældre. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Tæt på Frederik fik kraniebrud: Pædagogerne mente, han havde omgangssyge

Legepladserne bliver nemlig sikret mere og mere imod, at børn kan komme til skade. Selv om det måske lyder som en god ting, så kan det faktisk være problematisk for børnenes udvikling, at de ikke har mulighed for at slå sig, når de leger. Det mener Helle Nebelong, der er landskabsarkitekt og tidligere formand for Dansk Legeplads Selskab.

En tømrer, der er tilknyttet børnehaven Gullandsgården, fandt mandag morgen en krysantemumbombe her, hvor børnene normalt leger. (Foto: Mogens Flindt) Krimi Børnehaveleder efter fund af krysantemumbombe: Tankeløst

- Det er vigtigt at børn falder og slår sig, fordi det hjælper børn til at udvikle sine egne erfaringer. Desværre er der en tendens til, at der bliver tænkt mere på design end på børns behov, når der skal laves legepladser i dag, siger hun.

GizmoPal kan tåle selv de hårdeste prøvelser på legepladsen, lover LG (PR-foto) Elektronik Find dit barn med GPS

Vi mødte hende på legepladsen på Hauser Plads i København, hvor jorden er belagt med kunstigt græs og træerne har fået fjernet de nederste grene, så børnene ikke kan kravle i dem.

Du kan høre, hvorfor det er problematisk i klippet over artiklen!

0 kommentarer
Vis kommentarer