Lego-arving taber millioner på sit gods

Lego-arvingen Anders Kirk Johansen har på fem år tabt 50 millioner kroner på Rohden Gods, hvor han bor til daglig

Det har ikke været en billig fornøjelse for Lego-arvingen Anders Kirk Johansen, at han i 2003 besluttede at købe det prægtige Rohden Gods ved Vejle for 77 millioner.

2014 bød således endnu engang på ét stort underskud med et minus på 7,4 millioner kroner. Og hvis man ser på de seneste fem år er det samlede minus på hele 50 millioner kroner.

Det fremgår af det nye regnskab fra Rohden A/S.

Her bliver resultatet også betegnet som 'utilfredsstillende' af Anders Kirk, som samtidig forventer en 'væsentlig resultatfremgang i 2015'.

Ejer to godser
Siden købet har han investeret stort i godset, hvor han også bor til daglig, og derfor er det samlede areal nu oppe på hele 482 hektar. Indtjeningen kommer ved blandt andet at drive landbrug, skovbrug, jagtvæsen og udlejning, som fordeles på otte medarbejdere.

Anders Kirk har samtidig tilsyneladende en forkærlighed for at være godsejer. For nylig købte han således et andet gods i nærheden af Vejle for den nette sum af 31,2 millioner kroner. Godset hedder Agersbøl Gods og ligger i Lindved.

Anders Kirk Johansen har købt endnu et gods. Her er han sammen med Anja Buchwald under deres bryllup. (Foto: Anders Brohus) Erhverv Lego-arving køber gods for 31 millioner

Milliardær
Det er dog på ingen måder penge, som Anders Kirk mangler til at dække hullet på bundlinjen.

I hans virksomhed A. Kirk A/S, som ejer godset, endte han med at få et overskud på 54 millioner kroner i 2014. Det får hans samlede formue i firmaet til at løbe op i 1,34 milliarder kroner.

Den store formue er oprindeligt kommet i hus, fordi han sammen med sine brødre og sin mor Gunhild Kirk Johansen solgte sit medejerskab af Lego i 2007 til onklen Kjeld Kirk Kristiansen.

Anders Kirk Johansen fortsætter sin indbringende karriere. Her er han sammen med Anja Buchwald under deres bryllup. (Foto: Anders Brohus) Erhverv Lego-arving tjener 54 millioner

Fik lukket sit firma af onkel
Anders Kirk er kendt for at kaste penge efter flere forskellige projekter.

Udover hans nylige investering i Agersbøl Gods var han eksempelvis indtil for et par måneder siden involveret i et projekt, der omhandlede at få lanceret de såkaldte Modulex-klodser, der er i familie med Lego, på markedet.

Men Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen ville det anderledes og købte projektet af sin nevø for derefter at stoppe det med øjeblikkelig virkning.

Kjeld Kirk til venstre sammen med sin hustru, og Anders Kirk-Johansen til højre. (Foto: Claus Bonnerup og Anders Brohus) Samfund Drama i Lego-familien: Onkel Kjeld lukker nevøs firma

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Anders Kirk, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

36 kommentarer
Vis kommentarer