Lego-milliardær banket af førstepladsen: Her er Danmarks rigeste

Danmarks rigeste milliardær hedder nu Anders Holch Povlsen

Anders Holch Povlsen er ud over ejer af Bestseller nu også vurderet til at være Danmarks rigeste mand. Foto: Jan Sommer
Anders Holch Povlsen er ud over ejer af Bestseller nu også vurderet til at være Danmarks rigeste mand. Foto: Jan Sommer

Danmarks suveræn rigeste mand hed indtil i dag Kjeld Kirk Kristiansen på det amerikanske tidsskrift Forbes liste over verdens rigeste. Men i den netop offentliggjorte liste er Lego-arvingen banket af pinden, som i stedet er overtaget af Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen. Samlet er han nummer 207 i verden.

Forbes vurderer hans formue til at være 44,8 milliarder kroner. Han står i dag i spidsen for selskabet, som hans forældre startede i 1975.

Kjeld Kirk Kristiansen er blandt verdens rigeste mænd. Foto: CASPER DALHOFF Samfund Så meget scorer Lego-familierne på presset regnskab

Han har således haft langt færre år til at banke formuen op, end Kjeld Kirk Kristiansen, der nu indtager andenpladsen sammen med sine børn på en samlet plads som nummer 351 i verden.

Danmarks rigeste familie
Kjeld Kirk Kristiansen står i spidsen for familien, der ejer Lego, der kom til verden i 1932. Han er barnebarn af Ole Kirk Christiansen. Lego kom i dag med et regnskab, hvor indtjeningen er faldet markant fra 9,4 mia. kr. til 7,8 mia. kr.

Samfund Netop kåret: Her er verdens rigeste

Efter han har afgivet magt til børnene vurderer Forbes Kjeld Kirk Kristiansen til at have samme formue som sine børn Sofie, Thomas og Agnete Kirk Kristiansen. Nemlig 32,7 mia. kroner pr. person. Dermed er Lego-familien ubestridt Danmarks rigeste.

Tredjepladsen indtages af Niels Peter Louis-Hansen, der ejer Coloplast. Han vurderes til at have en formue på 28 milliarder kroner, hvilket giver ham en plads som nummer 441 i verden.

Jysk-stifter Lars Larsen er nummer fire, og i verden er han hummer 514. Hans formue vurderes til at være på 25,4 milliarder kroner.

Verdens rigeste har danske aner
Den femterigeste dansker er Hanni Toosbuy Kasprzak, der står bag Ecco. Hun er god for 15,7 milliarder kroner.

Danmark er også repræsenteret i toppen af verdens rigeste-listen. Jeff Bezos er verdens rigeste, og han har danske aner. Hans fars forældre og dermed hans bedsteforældre var immigranter fra Danmark.

Jeff Bezos har dog aldrig haft direkte kontakt med det danske. Som fireårig blev hans mor gift med Miguel Bezos, som adopterede ham. Dermed havde han ikke kontakt med sin biologiske far Ted Jorgensen, som først fandt ud af, hvem hans søn var, da en journalist opsøgte ham.

71 kommentarer
Vis kommentarer