Annonce:
Annonce:

Lego og PKA køber halvdelen af ny havmøllepark fra Dong

Pensionsselskabet og legetøjsgiganten har til sammen købt halvdelen af en havmøllepark, som Dong opfører

Annonce:
Følg Samfund

Dong Energy sælger 50 procent af havmølleparken Burbo Bank Extension til PKA og Lego. Købet beløber sig til cirka 6,6 milliarder kroner, oplyser Dong.

De to investorer opnår en lige stor ejerandel på hver 25 procent.

Installationsarbejdet omkring havmølleparken indledes i foråret, og projektet forventes at være færdigt i første halvår af 2017.

Det kommer til at bestå af 32 turbiner og vil kunne levere strøm svarende til mere end 230.000 husstandes årlige elforbrug.

Investeringer i vindmøller ligger umiddelbart langt fra Legos kerneforretning, men investeringen passer med virksomhedens ambition om at "bidrage positivt til det globale miljø," lyder det fra administrerende direktør i Lego Koncernen, Jørgen Vig Knudstorp:

Annonce:

- Denne investering er endnu et markant skridt for Lego mod vores mål om at balancere vores globale energiforbrug med bæredygtig energi. Vores mål er at indfri det i 2020 og fremefter, da vi ønsker at bidrage positivt til den verden, som vores børn skal arve.

- Det sker først og fremmest gennem vores legematerialer og deres bidrag til børns læring og udvikling, men også igennem vores forpligtelse over for miljøet, siger han i en pressemeddelelse.

Derimod er det PKA's femte investering i en havmøllepark - den tredje hos Dong Energy.

- I foråret 2015 sortlistede vi 31 kulselskaber, som siden har tabt mere end 60 procent af deres værdi, og i samme periode har afkastet på vores havmølleinvesteringer givet over 7 procent i afkast, siger administrerende direktør Peter Damgaard Jensen i pressemeddelelsen.

Dong Energy glæder sig ikke overraskende også over investeringen.

- Vores partneres stærke fokus på grøn omstilling er velkendt, og det glæder mig, at de fortsat anser vores markedsledende partnerskabsmodel for at være attraktiv, siger administrerende direktør Henrik Poulsen.

Annonce:

Havmølleparken Burbo Bank Extension ligger i Det Irske Hav, syv kilometer fra kysten i Liverpool. Den forventes idriftsat i den første halvdel af 2017.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: