Legoland-park nummer ti er på vej i Shanghai

Der er indgået aftale om byggeriet af en tiende Legoland-park, som vil koste omkring to milliarder kroner

(Arkivfoto: Jens Dresling)
(Arkivfoto: Jens Dresling)

Man behøver ikke længere tage til Billund for at komme i Legoland, fordi der efterhånden er bygget en del kopier af den danske familiepark rundt omkring i verden.

Nu har kineserne også udsigt til at få kortere vej til en af slagsen.

I forbindelse med den kinesiske præsidents besøg i England har selskabet Merlin Entertainments, der driver Legoland-parkerne, indgået en aftale om at bygge et Legoland i nærheden af Shanghai.

Der er ikke sat dato på, hvornår parken skal åbne, men det bliver formentlig først i 2018.

Indtil da må kineserne nøjes med at besøge det Discovery Centre - en mindre, indendørs Lego-attraktion - der efter planen åbner i Shanghai næste år.

Foruden originalen i Billund, der åbnede i 1968, findes der Legoland-parker i London, San Diego, Florida, Tyskland og Malaysia. Derudover er tre parker under opførelse i henholdsvis Dubai, Sydkorea og Japan.

Der fandtes også en Legoland-park i Sierksdorf i det nordlige Tyskland, men den blev solgt tre år efter åbningen i 1973 og er efter en ombygning blevet til Hansa-Park i stedet.

Legoland-parkerne blev i 2005 solgt til kapitalfonden Blackstone for 250 millioner britiske pund og fusioneret med Merlin Entertainments.

Lego-selskabet Kirkbi A/S fik i den forbindelse medejerskab af Merlin Entertainments, og i dag er ejerandelen på knap 30 procent.

Så selv om Lego altså ikke direkte er involveret i driften af parkerne, så ryger en del af overskuddet i Merlin altså til Danmark alligevel.

Merlin Entertainments omsatte sidste år for 1,249 milliarder pund (12,7 milliarder kroner) og leverede et nettoresultat på 162 millioner pund (1,6 milliarder kroner).

3 kommentarer
Vis kommentarer