Lenes mand døde af aggressiv hjernekræft: Nu har tyve stjålet uerstatteligt minde

Lene Willumsgaard fik lørdag stjålet sit kæreste eje. Nu efterlyser hun det på Facebook

Lene Willumsen har fået stjålet et uerstatteligt minde. Foto: Privatfoto
Lene Willumsen har fået stjålet et uerstatteligt minde. Foto: Privatfoto

- Kære alle, jeg har haft indbrud her i weekenden i mit hus i Gjellerup ved Herning. Pyt med de materielle ting, som jeg har mistet, men min verden brød sammen, da jeg opdagede, at min lille røde eksterne harddisk (Seagate backup plus rød) var væk også. På den ligger billederne og en lille video taget på hospice få dage før hans død, af min mand Anders som jeg mistede for 3 år siden efter bare 43 dages kamp med en aggressiv hjernetumor.

Sådan indleder 45-årige Lene Willumsgaard et Facebook-opslag, som er blevet delt tusindvis af gange, siden hun delte det mandag eftermiddag.

Tine fik stjålet minder om sin døde mand: Nu har sagen taget en vanvittig drejning

I weekenden tog hun i sommerhus med sine tre børn, og da de kom hjem til Gjellerup igen fik de sig noget af et chok. Deres hus var fuldstændig raseret.

- Da vi træder ind i huset søndag, kan jeg hurtigt konstatere, at der har været indbrud. Alle skabe og skuffer står åbnet, og ting flyder. Man kan se, at tyvene systematisk har gennemgået hele huset. Det var virkelig ubehageligt at komme hjem til, fortæller Lene Willumsgaard til Ekstra Bladet.

- Jeg kunne hurtigt se, at de havde stjålet nogle af mine smykker, som jeg har fået, da jeg var yngre, og det er selvfølgelig ærgerligt. Men filmen knækkede fuldstændig for mig, da jeg så, at min harddisk var væk. Det gjorde mig virkelig ked af det. For på harddisken havde jeg en masse billeder af min mand, der døde af kræft for få år siden. Jeg havde med vilje lagt billederne på en ekstern harddisk for at have en sikkerhed, hvis computeren nu skulle blive væk eller gå i stykker, tilføjer hun.

Uerstattelige minder
Lene Willumsgaard mistede sin mand for tre år siden. Efter en periode med hovedpine fik han konstateret en aggressiv form for kræft i hjernen, og herfra gik det hurtigt.

- Min mand klagede over hovedpine og gik til lægen. Den samme dag fik han konstateret en hjernetumor. Fra den dag var jeg, mine børn og min mand igennem et voldsomt sygdomsforløb, indtil han sov ind på hospice bare 43 dage senere, siger hun. 

For Lene Willumsgaard betyder de stjålne smykker og det gennemrodede hus ingenting. Det er minderne på harddisken, hun er ked af at have mistet.

- For mig er alle de materielle ting ligegyldige. Det er kun harddisken og billederne, der betyder noget. Den er så vigtig. De billeder, der er på den, er uerstattelige. Min yngste dreng var kun fem år, da min mand døde. Det er svært for ham at forholde sig til en far, der ikke har været der halvdelen af ens liv, hvis man ikke har billeder. Billederne skulle bruges til, at min mand kunne leve videre i deres bevidsthed, og nu er de væk, siger hun.

Tines mand døde af kræft: Nu har tyve stjålet det vigtigste minde

Efter lidt overvejelse valgte Lene Willumsgaard at dele sin oplevelse på Facebook. Hun håber, at hun med sit opslag kan få tyvene til at levere harddisken tilbage.

- Det er jo overvældende, at flere tusinde har delt det, men jeg håber, at mit opslag kan nå ud til gerningsmændene, og at de vil have forståelse for min situation. Jeg tror på det bedste i mennesker, og jeg håber, at vi kan være heldige, at nogen lægger harddisken i postkassen eller hænger en pose på døren. Jeg vil bare gerne have den tilbage, slår hun fast.