Annonce:
Annonce:

Leon i vild tandlæge-karrusel: - De vil ikke røre mine tænder

Leon Lyngholm Christensen har fået lavet sine tænder i Spanien. Ved seneste tandlægebesøg i Danmark nægtede tandlægen at røre ved det behandlede område

Annonce:
Følg Samfund

Der er ikke noget, der hedder at springe tandlægen over hjemme ved Leon Lyngholm Christensen.

Han har troligt været ved tandlægen hver tredje til fjerde måned på grund af begyndende tandkødsbetændelse og har fået lavet det, der er brug for, og betalt sine regninger.

Men da han valgte at få lavet et implantat og en bro på tre tænder i Spanien til lidt under 18.000 kroner - det halve af prisen i Danmark, endda ved en dansk tandlæge - fik piben en anden lyd ved tandlægen hjemme i Østjylland.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
 

- Jeg forklarede tandlægen, at jeg havde fået lavet mine tænder til den halve pris i Spanien. Det var helt i orden, og jeg blev spurgt ind til, om jeg stadig ville gå til kontrol hos dem. Det ville jeg, lyder det fra Leon, som fortsætter:

Annonce:

- Da jeg fik lavet et eftersyn, blev jeg spurgt ind til, om jeg godt vidste, hvor risikabelt det er at fået lavet tænder i Spanien. Det vidste jeg ikke, men jeg havde fået god behandling. Jeg bad tandlægen om at rense godt omkring den ene tand, men det ville hun ikke, da jeg havde fået den i udlandet.

Her blev samarbejdet mellem dem afbrudt, fortæller Leon.

Læs også: Tandlæge viser sin lønseddel

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

Uforstående
Opsangen fra tandlægen i Danmark har ikke fået ham til at droppe planerne om at få lavet tænder i Spanien igen.

Til gengæld er han færdig med tandlægerne i Danmark.

- Det er en global verden, vi lever i. Det honorerer samfundet også.

- Da jeg kom hjem, sendte jeg regninger til regionen og fik en afgørelse på, at jeg får tilskud på tandeftersyn og rensninger i Spanien.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Frasigelse af patienter:

Tandlæger, som yder tandlægehjælp med tilskud, er ikke underlagt de samme regler for frasigelse af patienter som praktiserende læger.

'Derfor taler man heller ikke om, at man frasiger sig patienter - mere at patienter frit kan vælge en tandlæge selv', oplyser Danske Regioner til Ekstra Bladet.

'Tandlæger har dog ifølge § 64c pligt til, at de patienter, 'der er tilknyttet praksis i tilfælde af akut opstået behov for tandpleje modtager undersøgelse og eventuel behandling inden for en rimelig frist afhængigt af problemets alvor og patientens eventuelle smerter'.'

Valg af tandlæge hører under Sundhedslovens kapitel 13b § 64 a, b og c.

 

Kilde: Danske Regioner

Forskel på behandlinger
Ekstra Bladet har talt med Lene Baad-Hansen, der er professor og viceinstitutleder for forskning ved Institut for Odontologi og Oral Sundhed ved Aarhus Universitet.

Annonce:

Hun er blevet spurgt ind til, om der er noget ved behandlingerne i udlandet, som gør, at en dansk tandlæge kan afvise en patient.

Lene Baad-Hansen vil ikke kommentere den konkrete sag, men fortæller, at der kan være standardforskelle på behandlinger landene imellem.

- Hvis vedkommende har fået lavet en frygtelig masse, og man begynder at justere på arbejdet, overtager man også noget ansvar for en behandling, man måske ikke synes er i orden.

Hvorfor en patient som Leon Lyngholm Christensen blev afvist grundet behandlinger i udlandet, kan professoren ikke udtale sig om, da det vil være 'ren spekulation'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: