Annonce:
Annonce:

Lesbisk par fanget i bandehelvede

VOLLSMOSE INDEFRA: - Egentlig var vi i forvejen på vagt og havde valgt ikke at holde i hånd i kvarteret. Nu tør vi ikke være ude længere

Sabine og Mia tør ikke holde i hånd i Vollsmose, hvor de skjuler deres forhold over for alle. Foto: Ekstra Bladet
Sabine og Mia tør ikke holde i hånd i Vollsmose, hvor de skjuler deres forhold over for alle. Foto: Ekstra Bladet
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget? Send en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

- Velkommen til Vollsmose. Tag jer ikke af, at det roder lidt.

27-årige Sabine er på barsel. Hun står i døren ind til lejligheden med sin søn på fem måneder.

Her bor Sabine sammen med sin jævnaldrende kone Mia. Ingen af de to har lyst til at stå frem med deres rigtige navn i Ekstra Bladet. De bliver derfor beskyttet med et opdigtet navn i denne artikel. De to lever sammen som lesbisk par. Og de har formentlig valgt at bosætte sig et af de steder i Danmark, hvor det er sværest at blive accepteret som homoseksuel.

- Vi har fortrudt det lige siden, vi flyttede ind. Det er slemt. Nu kan vi ikke komme væk igen. Vi kan ikke få tilbudt noget andet, fortsætter Sabine, som ligesom sin kone går på en sundhedsfaglig uddannelse i Odense.

 

Vollsmose i Odense er et af Danmarks mest omstridte boligområder. Senest har chikane af en dyreambulance sat Vollsmose i et negativt lys. Samtidig har politiet øget beskyttelse af Odenses borgmester efter at medlemmer af banden Black Army har antastet politikeren på gaden.

Black Army har rødder i Vollsmose, der i en årrække har været på den såkaldte ghettoliste. Periodevis er Vollsmose plaget af utryghed og kriminalitet.

Men Vollsmose er også hjem for over 9000 mennesker, langt de fleste indvandrere eller efterkommere af indvandrere, som hovedsagligt stammer fra ikke-vestlige lande. Der tales mere end 80 forskellige sprog i bydelen, ifølge Vollsmose.dk.

Ekstra Bladet har i en periode i løbet af 2017 rapporteret indefra bydelen og talt med beboere om deres hverdag.

Annonce:

Bandekonflikt
I knap tre år har de boet i en lille lejlighed i Vollsmose. I kvarteret, hvor indvandrerbanden Black Army ifølge Fyns Politi har hængt ud på Bøgetorvet i lange perioder, mens bandens klubhus har været lukket af politiet.

Og Black Army fylder det hele, hævder det lesbiske par. Desuden bor der mange stærkt troende muslimer. Sabine og Mia er blevet advaret om, at ikke alle bryder sig om homoseksuelle.

Blev opdaget i kiosken
Det er blevet rigtig slemt for Sabine og Mia at bo i Vollsmose, efter Sabine kom til at kalde sin kone for 'skat'. Det skete for ikke så længe siden i kiosken på Bøgetorvet. Det hørte ekspedienten, som spurgte 'er I kærester'.

- Egentlig var vi i forvejen på vagt og havde valgt ikke at holde i hånd i kvarteret, fordi vi ved, at nogen af de stærkt troende muslimer herude ikke kan lide homoseksuelle. Nu tør vi slet ikke være ude længere. Hvis nogen spørger, er vi søstre. Vi bruger bare lejligheden som base, forklarer Sabine.

Artiklen fortsætter under billedet...

Vollsmose er på Indenrigsministeriets liste over ghettoområder. Foto: Ekstra Bladet
Vollsmose er på Indenrigsministeriets liste over ghettoområder. Foto: Ekstra Bladet
 

Annonce:

'Vil du have tæv?'
De to har flere gange oplevet ballade tæt på. Som inden de fik barn. Sabine luftede en venindes hund på det grønne område bag betonblokkene. Dengang kastede en stor dreng fra en gruppe en halvandenliters halvfyldt sodavandsflaske efter hende, mens han råbte 'vil du have tæv din luder?'.

Hun meldte episoden til politiet.

Eller da Sabine fik veer midt om natten og ringede efter en taxa for at komme på hospitalet. Ved Bøgetorvet, hvor taxaen skulle hente parret, stod en større gruppe - nogle med rygmærker - og provokerede.

- Der var en, der tog fat i dørhåndtaget og hamrede på bilen. Taxachaufføren fortalte, at den eneste grund til, at de kom herud om natten var, at det var en dansker, som ringede. Ellers kommer de slet ikke af frygt for ballade, fortæller Sabine.

Utrygge og bange
Det er den form for fremmedgjorthed, som også Mia er irriteret over.

- Vi er utrygge. Bange. Inden vi flyttede hertil, havde vi hørt mange gange, at Vollsmose var et værre område. Men vi sagde også til hinanden, at vi er fordomsfri. Vi ringede endda til politiet og fik at vide, at her kan man sagtens bo, siger Mia.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sabine og Mias søn på fem måneder får ikke lov til at lege på legepladserne i Vollsmose, når han bliver større. Foto: Ekstra Bladet
Sabine og Mias søn på fem måneder får ikke lov til at lege på legepladserne i Vollsmose, når han bliver større. Foto: Ekstra Bladet
 

Annonce:

Og selv om der er masser af legepladser, som er rige på udstyr, så kommer familien aldrig til at bruge dem.

- Det er for farligt for os siger Sabine, som måtte have særlig tilladelse fra sognet i Vollsmose for at få døbt den lille.

- Vi blev gift på Sjælland og fik ham døbt i Hans Thausens Kirke i Odense. Vi turde ikke bruge kirken her. Det blev taget alvorligt, siger Sabine.

Kan først flytte om to år
Først om to år, når Mia er færdig med sit studie, tror parret på, at de har økonomi til at finde et trygt sted at bo.

- Vi tør ikke lade ham begynde i skole herude, fordi han sikkert vil blive mobbet for, at hans forældre er lesbiske, forklarer Mia, som også er irriteret over andet, som har med den store andel af muslimer at gøre.

- En imam i en stuelejlighed sætter højttalere ud i sin have under ramadanen, hvor der bliver kaldt til bøn fem gange i døgnet. Det er ikke til at holde ud, når det sker, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: