Lesbisk par jaget ud af Mariager: Nu bor de på hemmelig adresse

Tulle Krøyer og hendes kone bor sammen med deres to små sønner på hemmelig adresse efter at være flyttet fra måneders trusler og chikanerier i Mariager

Her kan du se interviewet med Tulle Krøyer (video: Ernst van Norde)

Knap et halvt år efter at det halve Danmark fulgte sagen fra Mariager, hvor et lesbisk par blev truet, mobbet og chikaneret igennem flere måneder, fortæller den ene halvdel af parret nu om oplevelsen, der drev dem på flugt.

- Det var en lettelse at flytte fra Mariager, men vi er endnu ikke parate til at vise vores nye naboer og genboer, hvem vi er, siger Tulle Krøyer i dette eksklusive interview med Ekstra Bladet over en brunch i et butikscenter et sted i Danmark.

Parret lever på en hemmelig adresse og har adskillige video-overvågningskameraer rundt om deres nye bolig. Ikke fordi de føler sig truet der, hvor de bor nu, men fordi de af sagen i Mariager har lært, at Danmark anno 2014 ikke var, hvad de havde gået og troet.

- Vi venter nok lidt med at vise vores sande jeg. Der er lige nogle sår, der skal hele lidt mere, siger Tulle Krøyer.

Den jurauddannede kvinde har ikke meget til overs for den måde, Mariagers borgmester, Mogens Jespersen (V), tacklede sagen på.

Borgmester: For meget show
- Han gik mere op i at fiske stemmer end i at markere politiske standpunkter i en vigtig, principiel sag om beskyttelse af minoriteter som homoseksuelle, siger Tulle Krøyer.

Borgmesteren afviser kritikken og påpeger, at han deltog i et fakkeloptog i Mariager med en efterfølgende tale, hvor han tog afstand til chikanerierne mod det lesbiske par.

- Det er så korrekt, at jeg i forbindelse med en ny manifestation udelukkende deltog som privatperson. Det gjorde jeg, fordi der på det tidspunkt var gået for meget show i det hele, siger Mogens Jespersen til Ekstra Bladet med henvisning til den Regnbue-march, hvor sympatisører fra hele landet mødte op i den lille by mellem Aalborg og Randers for at vise deres støtte til den lille familie.

Den 50-årige biologiske mor til det gifte homo-pars to sønner på nu to og fire år ser i et stort interview i dagens avis-udgave af Ekstra Bladet og i EKSTRA tilbage på det flere måneder lange mareridt i Mariager. Læs interviewet i sin fulde længde ét af de to steder.

Læs: Tulle Krøyer (Foto: Ernst van Norde) Plus Mareridtet i Mariager


Lesbiske Tulle Krøyer blev chikaneret i den nordjyske by Mariager, her blev hun blandt andet sammenlignet med en morder (video: Ernst van Norde / Peter Bresemann)


Tulle Krøyer blev bakket op af landets homoseksuelle i en parade i november sidste år, men lige lidt hjalp det. De måtte flytte fra Mariager på grund af chikane (video: Ernst van Norde / Peter Bresemann)

252 kommentarer
Vis kommentarer