Lesbisk par: Vi blev anholdt for at kysse

Et kvindeligt kærestepar har lagt sag an mod politiet på Hawaii. De siger, at et harmløst kys førte til tæv og anholdelse

Courtney Wilson og Taylor Guerrero hævder, at blev chikaneret og anholdt, fordi de kyssede offentligt under ferien på Hawaii. (Foto: AP)
Courtney Wilson og Taylor Guerrero hævder, at blev chikaneret og anholdt, fordi de kyssede offentligt under ferien på Hawaii. (Foto: AP)

Et lesbisk par på ferie i den amerikanske delstat Hawaii siger, at de blev anholdt af politiet, fordi de kyssede i et supermarked.

Courtney Wilson og Taylor Guerrero fra Los Angeles har lagt sag an mod politiet, fordi de mener, at de blev chikaneret og anholdt, da de kyssede offentligt på øen Oahu.

Det unge par fortæller, at de gik og holdt hånd i supermarkedet Foodland, da de på et tidspunkt krammede og kyssede hinanden.

Ifølge sagsanlægget blev den kærlige omfavnelse overværet af betjent Bobby Harrison, der var i uniform og købte ind.

'Betjent Bobby Harrison observerede deres gensidigt frivillige romantiske kontakt og med høj stemme beordrede de forurettede til at stoppe og gå et andet sted hen', hedder det i sagsanlægget.

Tag på motel
Kvinderne fortsatte dog med at købe ind, og da de igen omfavnede hinanden, truede betjenten med at få smidt dem ud af butikken.

Mens kvinderne, der har dannet par i to år, var i gang med at betale, greb betjenten fat i Courtney Wilsons ene arm.

- Han sagde: 'I piger kender åbenbart ikke forskellen på et motel og et supermarked', fortæller Taylor Guerrero i et interview med Associated Press.

Slået i ansigtet
Da Guerrero forsøgte at få betjenten til at slippe grebet om kærestens arm, skubbede han hende angiveligt omkuld. I faldet sparkede hun betjenten.

- Hele situationen blev korporlig. Jeg blev slået i ansigtet, siger Wilson, der kom til at tilbringe de tre følgende dage i fængsel med sin kæreste.

Politiet i Honolulu ønsker ikke at kommentere sagsanlægget, men siger til amerikanske medier, at de netop har igangsat en intern undersøgelse af episoden.

137 kommentarer
Vis kommentarer