Lever i luksus på stranden: 'Hvor i alverden er Danmarks 12,7 milliarder?'

Sanjay Shah er hovedmistænkt i sagen om skattesvindel i Danmark for 12,7 milliarder kroner. Nu er han havnet på forsiden af New York Times

Fire europæiske lande jagter forretningsmanden Sanjay Shah for svindel. I Danmark har myndighederne ham mistænkt for at være hovedmanden bag svindlen med udbytteskat. Foto: Privat
Fire europæiske lande jagter forretningsmanden Sanjay Shah for svindel. I Danmark har myndighederne ham mistænkt for at være hovedmanden bag svindlen med udbytteskat. Foto: Privat

'Hvor i alverden er Danmarks 12,7 milliarder?'

Det er ordene på tirsdagens udgave af New York Times' internationale udgave.

Spørgsmålet er placeret på forsiden sammen med et billede af Sanjay Shah. Manden der er hovedmistænkt i den skandaløse svindelsag, hvor SKAT og Danmark er blevet snydt for svimlende 12,7 milliarder kroner.

I artiklen sætter journalisten David Segal fokus på, hvor de mange milliarder kroner er blevet af, og her peger pilen på Sanjay Shah.

Ifølge New York Times lever han lige nu i sin kæmpe villa på knap 1000 kvadratmeter på en strand i Dubai. Ved siden af ligger hans yacht til en værdi af knap 8,5 millioner danske kroner.

Sådan ser forsiden ud. Foto: David Attardo
Sådan ser forsiden ud. Foto: David Attardo
 

I artiklen bliver han desuden beskrevet som Danmarks største fjende.

Den britiske forretningsmand har ikke selv ønsket at stille op til interview med avisen, men har tidligere afvist alle anklager om, at han skulle være involveret i svindlen.

Til gengæld har han sendt et håndskrevet brev på 14 sider til New York Times, hvor han beskriver sin karriere fra start til slut. Samtidig henviser han til en række Youtube-videoklip, hvor han taler om sit liv.

SKAT anlægger sag
I august besluttede SKAT at anlægge en række civilretlige erstatningssager for hele det beløb, der menes at være blevet svindlet for i den store skandale omkring svindel med udbytteskat.

Det oplyste de i en pressemeddelelse.

Sådan ser artiklen ud inde på avisens side fire. Foto: David Attardo
Sådan ser artiklen ud inde på avisens side fire. Foto: David Attardo
 

- Skattestyrelsen har nu anlagt 388 civilretlige sager i udbyttesagen. Dermed er det samlede krav om tilbagebetaling eller erstatning nået op på 12,7 milliarder kroner.

- Vi arbejder hårdt for at få pengene hjem til statskassen, skriver Steen Bechmann Jacobsen, fagdirektør i Særlig Kontrol i den nye Skattestyrelse, i pressemeddelelsen.

Oprydningen efter skandalen i Skat foregår i to spor. Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) - også kaldet Bagmandspolitiet - står for den strafferetlige efterforskning.

Blandt de hovedmistænkte er Sanjay Shah, og ved siden af civilsagerne undersøger Bagmandspolitiet, om der er grundlag for at få straffet ham og andre af de mistænkte.

FAKTA: Sådan blev Skat snydt for milliarder i udbyttesag

Skat udbetalte over tre år flere milliarder kroner til udlændinge, som udnyttede et hul i Skats kontrol.

Skattestyrelsen har nu anlagt 388 civilretligesager med et samlet krav på 12,7 milliarder kroner.

Svindlen fandt sted i perioden fra 2012 til 2015.

Læs her, hvordan svindlen angiveligt er foregået:

* Et større organiseret netværk af selskaber i udlandet har tilsyneladende søgt om at få udbetalt udbytteskat på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.

* Selskaber i udlandet skal ikke betale skat af udbyttet af deres aktier, mens skatten for danske selskaber er på 27 procent.

* Svindlen sker, hvis selskaberne har søgt om at få tilbagebetalt udbytteskat, uden de har ejet de aktier, de vil have tilbagebetalt skat for.

* Ved at hævde, at pensionsfondene ejede aktier i danske selskaber for mange milliarder, påstod svindlerne, at pensionsfondene havde ret til at få udbytteskat retur efter aftaler om dobbeltbeskatning mellem Danmark og USA.

Kilde: Skat, Politiken, Skattestyrelsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter