Lidegaard har misinformeret før

Udenrigsminister har før tilbageholdt oplysninger til Folketinget

Udenrigsminister Martin Lidegaard(R) har tilbageholdt vigtige oplysninger for Folketinget i sagen om særbehandling til den saudiarabiske ambassadørs mor på Hvidovre Hospital og Rigshospitalet.

Og Ekstra Bladets afsløring af fortielserne er ikke første gang for den radikale minister. Martin Lidegaard(R) har således før fået kritik for at tilbageholde oplysninger for Folketinget.

Det skete i hans tid som klima- og energiminister, hvor han var involveret i den såkaldte solcellesag. Her blev en ny solcellelov vedtaget på trods af, at Lidegaard var informeret om, at der var huller i loven, som han ikke informerede Folketinget om.

Se også: Skarp kritik af Lidegaard i solcellesag

Sagen blev på foranledning af statsrevisorerne senere undersøgt af Rigsrevisionen, der i september 2014 kom med en hård kritik af Lidegaard - og efterfølgende lød det blandt andet fra formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen (SF):

– I enkelte tilfælde fremgår det, at Martin Lidegaard bevidst ikke har givet fyldestgørende oplysninger til Folketinget.

Lidegaard modtog i 2013 også en politisk næse i sagen fra Folketingets klima- og energiudvalg.

Se også: Lidegaard erkender fejl og beklager i solcellesag

I den aktuelle sag har Martin Lidegaard(R) overfor Folketingets udenrigsudvalg tilbageholdt oplysninger om udenrigsministeriets rolle i sagen om den saudiarabiske diplomat mor, der har modtaget modtaget særbehandling på Hvidovre Hospital  og Rigshopitalet på bekostning af danske patienter og på personalet, der er blevet tyranniseret af  saudi-familien.

Den 27. februar i år bliver Martin Lidegaard således Martin Lidegaard bedt om at redegøre for kontakten mellem Udenrigsministeriet og Hvidovre Hospital samt til Saudi Arabiens ambassadør Mohammed Ibrahim Al-Agail eller repræsentanter fra ambassaden i forbindelse med ambassadørens mors hospitalsindlæggelse.

Den 5. marts kommer Martin Lidegaard med et svar til udenrigsudvalget, hvor han skriver, at der har været tale om en kontakt med hospitalet – men det er langt fra hele sandheden.

Aktindsigter Ekstra Bladet har søgt i korrespondancen mellem de danske myndigheder og de saudiarabiske viser nemlig, at der i december har været en mailkorrespondance mellem  Udenrigsministeriet og den saudiarabiske ambassade. Herudover modtager ministeriet den 26. februar  en mundtlig henvendelse i sagen fra den Saudi Arabiske ambassade, og dagen efter henvender ministeriet sig selv  ambassaden i forbindelse med hospitalsindlæggelsen.

Herudover skriver Udenrigsministeriet, at der et ukendt antal andre gange har været kontakt i den konkrete sag, men at man ikke kan komme nærmere ind på dem af hensyn til Danmarks forhold til Saudi Arabien:

’...(...) Udenrigsministeriet har fundet det nødvendigt at undtage de nærmere oplysninger om et antal akter, der vedrører kontakten mellem de saudiarabiske myndigheder, herunder den herværende ambassadør selv, og Udenrigsministeriet, herunder ambassaden i Riyadh, fra aktindsigt’

LÆS MERE I EKSTRA BLADET FREDAG

202 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere