LIGE NU: Danske Casper i ekstremt rekordforsøg

Hvis man nogensinde har stået på et padlebræt, har det formodentligt været på en badeferie i Sydeuropa. Casper Steinfath vil gøre det på en lidt mere ekstrem facon og padle mere end 120 kilometer til Norge

Da Casper Steinfath i aftes gik ud i Skagerraks bølger, viste termometret minus 4,5 grader. (Fotograf: René Schütze)
Følg Samfund

Det er nok de færreste, der kunne forestille sig at padle fra toppen af Danmark til det sydlige Norge. Men det er alt andet lige, hvad den 24-årige Casper Steinfath forsøger at gøre netop nu.

Stående på et padlebræt, en større udgave af et surfbræt, har han nemlig tænkt sig at tilbagelægge intet mindre end 120 kilometer, eller hvad der svarer til 60.000 padletag.

De seneste par måneder har han stået standby og ventet på de helt optimale vejr- og strømbetingelser, og nu er tiden inde. 

Dansker vinder VM midt i København

Stærkere end sidst
I forberedelserne til den store bedrift, som han kalder Viking Cross 2.0, har han lavet sin egen tidszone, så han sover fra klokken 17:00-03:00. I nat klokken 01:00 var forholdene dog helt perfekte - selvom temperaturen var - 4,5 grader.

Du kan følge hans rekordforsøg live her.

Ekstra Bladet nåede at fange hans bror, Peter Steinfath, til en snak om den barske tur, inden Casper tog de første padletag.

- Casper største konkurrent de næste 24 timer bliver helt sikkert ham selv og de elementer, han er oppe imod.

- Sidste gang gik det galt, da elementerne vandt, men det har samtidig gjort ham mentalt stærkere til at klare den her udfordring, siger Peter Steinfath og henviser til første udgave af Viking Cross, hvor Christian måtte give op 12 kilometer inden den norske kystlinje.

Artiklen fortsætter under billederne...

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze
 

Denne gang bliver det anderledes
Selvfølgelig håber brødrene, at Casper klarer det bedre i andet forsøg. Men de er også klar over, at det ikke bliver en nem tur.

- Både strøm, vindene og vejret kan blive en udfordring. Det handler om at forstå, hvordan de elementer kan spille op mod hinanden, og hvordan han kan spille sammen med elementerne, siger Peter.

- Elementer ændrer sig hele tiden, så det kræver, at han kan tilpasse sig til det.

Selvom man har styr på elementer og fysikken er på plads, er der én ting, som man aldrig må undervurdere. Nemlig psyken.

-  For Casper handler det om at presse sig selv og sætte sig selv i en situation, hvor han kommer udover sine egne grænser og bare bliver ved.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze

Går i vikingernes fodspor
Casper Steinfath sejlede ud fra Hirtshals og ud i Skagerak. Og der en særlig grund til, at det er netop det vand, han sejler ud fra.

- Vi er vokset op ved Klitmøller. Og ved Hirtshals er vandet og vejrforholdene perfekte til den her udfordring.

- Så på en måde er det ligesom, da vikingerne sejlede ud og overtog verden.

Om Caspers vikingetogt lykkes ved vi dog ikke endnu.

- Nu må vi se, om han kommer i land. Men hvis han gør, skal vi nok holde en stor fest, uden at jeg siger for meget, siger Peter.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+