Lige nu: Hagl og sne flere steder

Vejret er stilnet af i forhold til gårdsdagens voldsomme vindstyrker, men det vil fortsat være koldt og blæsende, oplyser DMI

For mange danske folkeskoleelever er uge syv ensbetydende med vinterferie. Men når børnene i den kommende uge skal udenfor og lege, er det en rigtig god idé at huske hue og vanter. Vi kan nemlig se frem til et koldt og blæsende vinterferievejr, oplyser DMI.

Her til morgen er der faldet hagl i den vestlige og sydvestlige del af Jylland, og i den nordøstlige del er der faldet sne, der stadig ligger på vejene. Det kan føre til midlertidigt glatte veje, og bilister bør derfor være opmærksomme.

- Man skal være agtpågivende, der hvor vejene er hvide, siger vagthavende meteorolog ved DMI Claus Andersen til Ekstra Bladet.

Mandag kommer der vind ind fra vest, der kan bringe byger ind over det meste af landet. Bygerne kan komme i form af både regn, slud og sne, oplyser han.

Tæt på storm
Vinden bliver frisk til hård, men vejret bliver noget mildere end i går, hvor der var hård kuling i de fleste egne.

- Ved Blåvandshuk kunne vi måle vindstød af stormstyrke, men en egentlig storm blev det dog aldrig til. Men det var meget tæt på, siger Claus Andersen.

Mandag bliver skyet og grå først på dagen, men senere  kan vi få solen at se de fleste steder. Men husk det varme tøj, når du skal udenfor, lyder DMIs anbefaling.

- Kombination af temperaturen og vindstyrken gør, at det vil komme til at føles rigtig koldt udenfor, forklarer Claus Andersen.

Koldt og gråt vejr
Og kigger vi fremad mod resten af ugen, kan vi se frem til endnu mere koldt og gråt vejr.

- Vi kan forvente et typisk dansk vinterferievejr. Først på ugen kommer temperaturerne til at ligge lige i underkanten af fem grader, så kommer der lige et dyk torsdag, hvorefter temperaturen kommer op igen. Det skyldes, at vinden starter med at gå ned i en sydlig retning, der bringer kold luft oppe fra.

Torsdag kan der komme byger med sne og slud, men I weekenden bliver det mere solrigt og temperaturen stiger til lige over fem grader.

15 kommentarer
Vis kommentarer