Lige nu: Politiet advarer om problemer ved flere jernbaneoverskæringer

Situationen er klokken 07.50 næsten normaliseret

Politiet i Syd og Sønderjylland har udsendt en advarsel til bilister og andre trafikanter, som færdes ved jernbaneoverskæringerne på Tønderbanen. Der har været tekniske problemer ved flere overskæringer, og man afventer en teknikers ankomst.

Problemerne kan betyde ekstra lang tid ved bommene, oplyser politiet på Twitter.

Banedanmarks pressevagt oplyser klokken 07.50 til Ekstra Bladet, at overskæringerne nu er 'kommet i gang igen'.

- Alle overkørsler på nær en er i gang igen. Den sidste overkørsel vil blive rettet meget hurtigt. Der er ikke på nogen måde fare for trafikanterne.  Lokoførerne får automatisk besked ved indikationer på fejl ved overkørslerne. Lokoførerne skal herefter bremse toget helt op og sikre sig, at der ikke er trafikanter i nærheden, før de fortsætter kørslen. Toget kører herefter i skridtgang gennem overkørslen med hornet i bund, forklarer pressevagten hos Banedanmark. 

Pressevagten forventer, at situationen snart er normaliseret.

Vagthavende hos Syd og Sønderjyllands Politi Ole Aamand oplyser til Ekstra Bladet, at der umiddelbart ingen fare er forbundet med det tekniske problem.

- I så fald havde vi eller Banedanmark omgående stoppet for togtrafikken. Jeg er ikke klar over, hvori problemerne består. Jeg er heller ikke orienteret om den nærmere situation, oplyser vagtchefen til Ekstra Bladet.

Advarslen kommer kun få dage efter en alvorlig ulykke i en jernbaneoverskæring på Djursland, hvor en far og søn lørdag blev dræbt. Denne overskæring havde dog ikke bomme, og den endelige årsag er stadig ikke klarlagt.

 

 

32 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere