Likviderede forræder med kanon: Henretter hundredvis af fjender

Nordkoreas leder Kim Jong-Un fortsætter nedslagtningen af politiske modstandere og forrædere

Det nordkoreanske folk og statsapparat er de seneste 71 år blevet styret med jernhånd af de skiftende ledere i Pyongyang.

Men siden den nye unge nordkoreanske leder Kim Jong-Un overtog magten tilbage i 2011, virker det til at brutaliteten er blevet taget til nye højder.

Siden Kim Jong-Un, der også går under navnet 'Den store efterfølger', blev leder er 340 personer blevet brutalt henrettet i det lukkede land.

Det skriver den sydkoreanske tænketank 'Instituttet for National Sikkerhedsstrategi' i en ny rapport.

Henrettelserne er ifølge rapporten sket for at sikre den nye leders greb om magten i landet.

Slagter i militæret og partiet
Af de 340 henrettede mennesker havde omkring 140 personer ifølge rapporten en forbindelse til militæret, statsapparatet eller det ledende kommunistparti.

Ved den måske mest kendte og brutale af henrettelserne, blev den daværende forsvarsminister Hyon Yong Chol slået ihjel, da Kim Jong-Un beordrede ham dræbt med en antiluftkanon.

Forsvarsministeren blev linet op foran et publikum på hundredvis af mennesker, der blandt andet talte Hyon Yong Chols nærmeste familie, før 'Den store efterfølger' gav ordren til at lade forsvarsministeren henrette.

Antiluftkanonens store kaliber flåede Hyon Yong Chol i stykker. Hans forbrydelse? Majestætsfornærmelse.

Forsvarsminister Hyon Yong-Chol blev henrettet med antiluftskyts, oplyser efterretningstjenesten i Sydkorea. (Foto: Itar-tass)
Forsvarsminister Hyon Yong-Chol blev henrettet med antiluftskyts, oplyser efterretningstjenesten i Sydkorea. (Foto: Itar-tass)
 

Fem forsvarsministre på fem år
Ifølge seniorforsvarsanalytikeren Bruce Bennett er Hyon Yong Chol bare en af i alt fem forsvarsministre der under Kim Jong-Uns fem år lange regeringstid er blevet 'udrenset'.

- I de fem år han (Kim Jong-Un, red.) har siddet som leder af Nordkorea har han udrenset fem forsvarsministre, mens hans far til sammenligning kun skiftede forsvarsministre tre gange igennem hans 17 år lange regeringstid. Heraf døde to på grund af alderdom, siger Bruce Bennett til CNN.

Heller ikke Kim Jong-Uns egen familie er gået helskindet igennem den unge nordkoreanske leders massehenrettelser.

Tilbage i 2013 henrettede han sin egen onkel efter onklen ifølge de nordkoreanske statsmedier havde forsøgt at lave et kup.

Ingen tør sige nej
Kim Yong-Uns udrensning i stats- og regeringsapparatet kan ifølge professor ved Hawaii Pacific University Seung-Kyun Ko skyldes hans opvækst som arvetager.

- Under hans opvækst er han blevet forkælet, fordi han har været søn af Kim Jong Il. Den store fare er, at der ikke er nogen i hans inderkreds der er i stand til at holde ham tilbage, forklarer professoren og tilføjer, at Kim Jong-Un er desperat efter at vise, at han er 'Den store leder'.

- For at gøre det har han skubbet toplederne rundt for at vise, han er chefen, siger Seung-Kyun Ko til CNN.

278 kommentarer
Vis kommentarer