Lille arbejdsskare strejker endnu på slagteri i Horsens

Dagholdene har genoptaget arbejdet, men slagterne på to aftenhold på slagteri i Horsens fortsætter strejke.

Arkivfoto: Polfoto
Arkivfoto: Polfoto

Langt de fleste af slagteriarbejderne på Danish Crown's slagteri i Horsens er vendt tilbage til arbejdet efter næsten en uge med strejke.

Men to ud af fem aftenhold på slagteriet er fortsat så utilfredse, at de har valgt fortsat at nedlægge arbejdet, selv om det koster dem på pengepungen.

- Situationen er den, at slagtelinien kører. Det gør vores opskæring, og det gør vores pakkeri. Så har vi en "kam- og brystafdeling" og en "forendeafdeling", der stadig strejker som de eneste to afdelinger, siger tillidsmand Klaus Olesen.

Onsdag blev der holdt møder mellem slagteriets ledelse og tillidsfolkene, og her blev parterne enige om at sætte alt ind for at få normaliseret arbejdet og derefter iværksætte en møderække om problemerne bag konflikten.

Det fik dagholdene til at genoptage knivene, men det har ikke været nok til at overbevise to af aftenholdene om at gå i gang igen. De resterende tre aftenhold har været tilfredse med aftalen med ledelsen.

Ifølge Klaus Olesen er de to aftenhold utilfredse med, at ledelsen ikke kan garantere dem en akkordløn på 200 kroner i timen. Samtidig ønsker de en medarbejder afskediget.

Men de krav tror han ikke, at de får held med at få igennem.

- Vi har afsluttet vores forhandlinger, og jeg tror ikke, det bliver muligt at lave en bedre aftale for vores to afdelinger, siger han.

Konflikten brød ud i fredags, da tre afdelinger valgte at nedlægge arbejdet. Mandag bredte strejken sig til hele slagteriet.

Baggrunden for konflikten var blandt andet utilfredshed med en ny akkord for aftenholdet, og siden bredte det sig til en generel utilfredshed med arbejdsforholdene.

Da arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, koster det de ansatte en bod for hver time, de ikke arbejder.

Arbejdsgiveren Danish Crown vil i morgen sætte sig ned og komme med en udmelding for, hvordan de forholder sig til den fortsatte strejke.

For selv om der er tale om en mindre del af arbejdsstyrken på cirka 230 personer, koster strejken stadig for slagteriet.

- Det er bestemt ikke uden problemer, at vi fortsat har den her overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, fordi der er nogle kunder, der har bestilt nogle varer, som nu ikke bliver klar til dem, siger pressechef Jens Hansen.

2 kommentarer
Vis kommentarer