Lille bilmekaniker i clinch med store Tryg

DAVID MOD GOLIAT: Tryg Forsikring truer med erstatningskrav mod selvstændige Faleh Hassan, der nu i to år har drevet TrygBilsyn ApS i Taastrup

Faleh Hassan, indehaver af Trygbilsyn Aps eller Tryg Bilsyn i to ord, som det fremgår af skiltet i baggrunden, risikerer at skulle ændre firmanavnet på sin synshal i Taastrup, fordi forsikringsgiganten Tryg truer med et erstatningskrav på 50.000 kroner og sagsanlæg ved Sø- og Handelsretten.(Foto: Jonas Olufson)
Faleh Hassan, indehaver af Trygbilsyn Aps eller Tryg Bilsyn i to ord, som det fremgår af skiltet i baggrunden, risikerer at skulle ændre firmanavnet på sin synshal i Taastrup, fordi forsikringsgiganten Tryg truer med et erstatningskrav på 50.000 kroner og sagsanlæg ved Sø- og Handelsretten.(Foto: Jonas Olufson)

Kender du til lignende sager, så kontakt os. Sms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Det er den klassiske strid mellem lillebitte David og store, stygge Goliat, som nu ruller sig ud mellem på den ene side Faleh Hassan og på den anden side forsikringsgiganten Tryg.

Stridens kerne er Faleh Hassans firmanavn, TrygBilsyn ApS, med base i Taastrup vest for København. Navnet på værkstedet, som har gjort sig i at syne biler siden marts 2014, er ifølge det gamle, danske forsikringsselskab, Tryg, en overtrædelse af loven om varemærkeret. Forsikringsselskabet har derfor stævnet synshallen for Sø- og Handelsretten, som den 15. juni blandt andet skal tage stilling til, om Faleh Hassan kan idømmes et erstatningskrav på 50.000 kroner og for uretmæssig brug af firmanavnet Tryg.

Jacob Jensen, indehaver af Jensens Fiskerestaurant i Sæby, håber, at ejeren af restaurantkæden Jensen´s Bøfhus, Palle Skov Jensen, vil donere penge til syge børn. Håbet kommer efter, at Bøf-Palle vandt over Fiske-Jacob i en strid om retten til at bruge Jensen i Højesteret i fredags. (Foto: René Schütze) Samfund 'Jeg vil ikke ynke over for Bøf-Palle'

- Jeg har aldrig haft til hensigt at genere Tryg. Det er røvirriterende, og jeg frygter, at sagen kan få store økonomiske konsekvenser for mig, efter at jeg ene mand har knoklet for at få mit firma op at stå, siger Faleh Hassan til Ekstra Bladet med henvisning til sine udgifter til arbejdstøj, skilte, hjemmeside og markedsføring.

Han uddyber:

- Idéen til navnet kom sig af, at kunderne skal føle sig trygge ved at få synet deres bil hos mig. Vi syner biler og intet andet, og det har intet med Tryg Forsikrings forskellige produkter at gøre.

Halv million kan være spildt
Kommunikationschef hos Tryg, Kasper Riis, understreger, at forsikringsgiganten i første omgang har forsøgt at få Faleh Hassan til at droppe sit firmanavn, uden at krav om erstatning på 50.000 kroner og myndigheder i form af Sø- og Handelsretten skulle blandes ind i sagen.

- Vi forsøger altid som det første en fornuftig dialog i denne slags sager, som vi oplever cirka en halv snes gange om året. Men når det som her ikke lykkes at nå frem til en løsning, så ser vi ingen anden udvej end at beskytte vores brand via en stævning og et erstatningskrav, siger Kasper Riis, der repræsenterer det største skadeforsikringsselskab i Norden med 3800 medarbejdere i Danmark, Norge og Sverige.

Palle Skov Jensen er klar over, at Fiske-Jacob har lagt en nem scoring lige foran ham ved at foreslå, at erstatningsbeløbet fra Fiske-Jacob på 200.000 kroner doneres til syge børn. foto: nils lund pedersen/polfoto Plus Bøf-kongen ville gøre det igen

34-årige Faleh Hassan har ifølge eget udsagn brugt en halv million kroner på at etablere sit værksted. En udgift, som han nu frygter bliver markant større, hvis han tvinges til at ændre sit firmanavn.

Tre andre med tryg i deres firmanavn
- Tryg er altså et helt almindeligt dansk ord, og jeg bruger det, fordi mine kunder skal føle sig sikre og trygge, når de afleverer deres bil hos mig, siger Faleh Hassan, der kom til Danmark som statsløs palæstinenser fra Libanon i 1989, da han var syv-otte år gammel.

Havde Faleh Hassan på forhånd vidst, hvor meget besvær valget af firmanavn havde medført, havde han aldrig brugt TrygBilsyn som sit brand.

Jacob Jensen tabte fredag en sag til Jensens Bøfhus Samfund Fiske-Jensen: Det var det hele værd

- Tryg Forsikring ville på ingen måde kompensere mig for de udgifter, der følger af at skifte firmanavn. Jeg skulle bare makke ret og finde et nyt navn. Det er ikke ikke fair, og nu har sagen fået principiel karakter for mig, siger Faleh Hassan, der især bygger sin kampiver på, at adskillige andre danske firmaer bruger ordet tryg i deres virksomheds navn.

- Du kalder også din synshal for Tryg Bilsyn i to ord på skiltet ved indgangen til værkstedet. Kan du ikke godt forstå, at denne detalje virker ekstra provokerende på Tryg Forsikring?

- Det er ikke noget, jeg har gjort bevidst, og på mine fakturaer og kvitteringer står firmanavnet stadig i ét ord. Men det ændrer heller ikke noget, når der samtidig er flere eksempler på andre firmaer, som også benytter sig af tryg i navne, der har to adskilte ord som på mit skilt.

Tryg Forsikring: Vi er helst fri for retssag
Ekstra Bladets første søgning på nettet gav Faleh Hassan ret i sit udsagn om, at adskillige andre firmaer benytter sig af ordet tryg. Her poppede tre eksempler på firmanavne med ordet tryg op med det samme: Strøbæks Tryg Rengøring i Helsingør, som har eksisteret siden 1989, Tryg Rengøring i Vejle, som har eksisteret siden 2007 og Tryg Service i Viby ved Aarhus.

- Hvorfor går de så lige efter mig og min ene ansatte med løntilskud, spørger Faleh Hassan.

Samfund Jensen's nordiske navnetogt

Vi sendte spørgsmålet videre til kommunikationschef Kasper Riis, Tryg Forsikring:

- Af de årsager, jeg allerede har nævnt. De øvrige virksomheder, I nævner, med tryg i deres firmanavn, vil sandsynligvis blive fanget i vores løbende overvågning, og så reagerer vi som altid ved at forsøge med en dialog, der kan løse problemet uden at blande myndighederne ind i sagen.

- Vi vil også helst være fri for at skulle gå hele vejen til Sø- og Handelsretten, tilføjer Kasper Riis.

Kender du til lignende sager, så kontakt os. Sms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

1 af 2 34-årige Faleh Hassan frygter, at det får alvorlige konsekvenser for hans bilværksted, Trygbilsyn ApS, hvis forsikringsgiganten Tryg vinder sagen mod ham. - Hvorfor går de kun efter mig, når adskillige andre firmaer i Danmark har tryg i deres navn, spørger Faleh Hassan, der tidligere blandt andet har arbejdet som brandmand. (Foto: Jonas Olufson)
2 af 2 Faleh Hassan, indehaver af Trygbilsyn Aps eller Tryg Bilsyn i to ord, som det fremgår af skiltet i baggrunden, risikerer at skulle ændre firmanavnet på sin synshal i Taastrup, fordi forsikringsgiganten Tryg truer med et erstatningskrav på 50.000 kroner og sagsanlæg ved Sø- og Handelsretten.(Foto: Jonas Olufson)
10 kommentarer
Vis kommentarer