Lille gestus tog England med storm

Han gav ung kvinde en opmuntring og en seddel på fem pund for at 'være et forbillede for unge kvinder'

Ken Saunders mødtes med Sammie Welch onsdag morgen. (Foto: Polfoto)
Ken Saunders mødtes med Sammie Welch onsdag morgen. (Foto: Polfoto)

En større menneskejagt via sociale medier og klassiske nyhedsmedier har nu kastet 50-årige Ken Saunders helt frem i avisspalterne.

Alt sammen fordi han ud af det blå gav en ung kvinde en opmuntrende seddel og fem pund i et tog fra Birmingham til Plymouth for en uge siden.

23-årige Sammie Welch var på vej hjem med sin tre-årige søn, da hun fik sedlen i hånden fra en mand, der lige efter stod af i Bristol. Da hun fik læst sedlen var manden væk.

Den håndskrevne besked var en anerkendelse af hendes søn gode manerer, hendes håndtering af sønnen og så ellers fem pund til en fortjent drink.

'PS Jeg har en datter på din alder, nogen gjorde det samme for hende en gang. Når hun får børn, så håber jeg, at hun bliver lige så god en mor som dig', fortsatte beskeden på bagsiden.

Beskeden greb Sammie Welch om hjertet.

- Jeg havde lyst til at græde, forklarede hun til blandt andet BBC efter at hun havde igangsat en jagt på den fremmede mand for at sige tak. En jagt, der hurtigt bredte sig til flere af de landsdækkende engelske medier.

- Jeg fik aldrig chancen for at sige tak, for han stod af og jeg kunne ikke flytte mig, for min søn lå på mit skød og sov, og der sad en anden mand ved siden af.

- Han viste, at der stadig er gode mennesker derude, og jeg vil gerne, at han skal vide, at jeg er taknemmelig.

Nu har hun fået chancen, for den store opmærksomhed omkring episoden nåede også frem til den fremmede mand, der er stået frem som 50-årige Ken Saunders.

Onsdag morgen mødtes de i tv-programmet Good Morning Britain på ITV.

- Jeg ville bare gerne få hende til at smile. Det er faktisk ret overvældende, og jeg havde slet ikke regnet med, at det ville få en sådan effekt, forklarer Ken Saunders, der blev rørt over, hvor velopdragen Sammie Welch havde været og hvor fokuseret hun havde været på, at sønnen skulle opføre sig ordentligt. Blandt andet ved at tale pænt og holde sig for munden, når han hostede.

- Jeg syntes bare det var fantastisk. Unge mennesker i dag er mere grove og jeg tænkte, at her er en fantastisk rollemodel, en fantastisk mor og det er dejligt.

- Da vi nærmede os Bristol og jeg tog min billet frem, så var der også en fempundsseddel og en lap papir. Som en pludselig indskydelse besluttede jeg, at jeg ville fortælle hende, hvor fantastisk en mor hun er og sprede lidt glæde.

0 kommentarer
Vis kommentarer