Lille pige takker dansk politimand: Tak fordi du ville lege

Billedet af en dansk politimand, der leger med en lille pige på flugt, er gået verden rundt. Nu siger hun tak

Politiet er meget tilfredse med betjentens indsats (Foto: Michael Drost-Hansen)
Politiet er meget tilfredse med betjentens indsats (Foto: Michael Drost-Hansen)

Billedet af en dansk politimand, der leger "hvad for en hånd vil du have" med en lille pige på flugt, er gået verden rundt. Bejlende kvinder, stolte politifolk og mange andre har hyldet den danske politimand, der tog sig tid til at lege med pigen.

Nu siger hun tak i et interview med den svenske avis Aftonbladet, hvor hun laver et luftkys til billedet af dem sammen.

- Han var sød. Jeg vil gerne sige tak for at han legede med mig, siger seks-årige Noor Al-Saeidi til Aftonbladet.

Også Noors far, 35-årige Araf Al-Saeidi, er taknemmelig over politimanden fra Sydøstjyllands Politi. De mødte politimanden, da familien sammen med mange andre flygtninge var blevet samlet i en sportshal i Frøslev. Herefter blev de løsladt og begyndte at gå langs motorvejen.

- Han er en god mand, han gik med os 25 kilometer (2,5 svenske mil, red.). Syv, otte timer tog det, fortæller faderen.

I flere medier står der fejlagtigt, at den lille pige og hendes familie er flygtet fra Syrien, men de er faktisk fra Irak, skriver Aftonbladet. Her oplevede de, hvordan der hver måned sprang bomber nær Noors skole.

- Der var mange bomber. En gang forsøgte de at tage min far, fortæller Noor om hændelsen, hvor ukendte mænd forsøgte at hive hendes far ud af bilen, mens hun selv sad på bagsædet.

Se også: Betjent charmerer hele verden: Her er politiets reaktion

Efter den oplevelse kunne hun ikke sove om natten, havde mareridt og tissede i bukserne. Familien besluttede at flygte over Middelhavet fra urolighederne i Bagdad, og her kom de i en 7,5 meter lang gummibåd, hvor der i alt sad 47 mennesker. Båden gyngede, og der kom vand ind i den.

- Det var ikke godt, fortæller Noor.

Familien var meget bange for ikke at klare den lange vej til Europa, men befinder sig nu i Skellefteå hos Noors onkel. Noor håber at få nye legekammerater på sin egen alder i Sverige.

Noors mor, Shaima Al-Saedi, var meget bange for, at familien ikke ville klare den. Men de kunne heller ikke blive i Bagdad.

- Vi ville bare finde et sted, hvor vi kan føle os sikre. Vi begav os ud på havet i den der båd. Først der kan du forstå, hvor slemt det var i Bagdad. Jeg er så bange for, at vi ikke får opholdstilladelse her, siger Shaima Al-Saedi.

Se også: Dansk politimand går verden rundt: Kvinderne vilde med ham

158 kommentarer
Vis kommentarer