Lissi er nødt til at åbne trods 'uhyggeligt' krav: - Det er jo helt umuligt

I december nåede Lissi at holde sit værtshus åbent i én dag, før hun blev lukket ned. Nu åbner hun på torsdag, men med blandede følelser

Ekstra Bladet besøgte i december Lissi på hendes første og sidste åbningsdag. Video: Anders Brohus
Følg Samfund

Lissis drøm om eget værtshus i Hedensted blev sat på hård prøve i december, da hendes allerførste åbningsdag fredag 11. december også blev årets sidste på grund af coronanedlukningen.

Nu har hun været tvangslukket i fire måneder uden hjælpepakker, fordi hun ikke lever op til reglen om at have haft åbent i mere end 30 dage.

Det er kun, fordi hun har et andet arbejde ved siden af på Hedensted Ladfabrik, at hun kan få økonomien til at hænge sammen.

Men nu ser hun ingen anden udvej end at genåbne på torsdag, og selvom hun glæder sig til at tage imod tørstige og glade gæster, er det med blandede følelser.

- Planen er, at jeg åbner på torsdag, hvis altså vi kan håndtere alle kravene. Der er jo så mange krav, at det er helt uhyggeligt, siger Lissi Palmelund til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Hun undrer sig over reglen om, at gæster på restauranter, caféer og værtshuse skal bestille bord mindst 30 minutter før ankomst.

- Det bliver jo helt umuligt at styre, og jeg kan simpelthen ikke forstå det. Men jeg har ikke andet valg end at åbne. Jeg er nødt til at komme i gang, siger hun.

- Hvordan vil du rent praktisk håndtere bordbestillingen?

- Jamen jeg må jo lave en seddel over, hvilke borde og pladser, jeg har, og så med folks navne og klokkeslæt.

- Og så er jeg nødt til at have en ekstra medarbejder på for at kunne tjekke coronapas og alt det der. Det er op ad bakke, synes jeg.

Lissis håb er, at kravet måske bliver fjernet i sidste øjeblik, efter at det har mødt massiv kritik fra flere kanter. Heriblandt fra flere politikere på Christiansborg, selvom de selv har været med til at stemme for kravet.

- Nu må vi se. Uanset hvad skal jeg i gang igen. Jeg har ikke andet valg, siger Lissi.

Mailsvar fra Erhvervsministeriet

'Erhvervsministeriet oplyser, at kravet om forudgående bordreservation for indendørsservering er besluttet af et politisk bredt flertal i forbindelse med at genåbningen af de indendørs serveringssteder har fået fremrykket deres åbning med over to uger. Sundhedsmyndighederne anbefaler fortsat, at samfundsaktiviteten holdes nede på et niveau, der ikke får coronasmitten til at øges i for høj grad. Af den grund er der indført midlertidigt krav om forudgående bordreservation for indendørsservering for at lave en mere kontrolleret og styret genåbning. Derfor fremgår det også af retningslinjerne, at bordreservationen skal være lavet mindst 30 minutter inden ankomst. Som udgangspunkt gælder kravet om forudgående bordreservation frem til d. 6. maj, hvor det oprindeligt var politisk aftalt, at indeservering kunne genåbne.'

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind