LISTE: Disse banker går i mod Nykredit

Flere og flere banker, der er en del af Totalkreditsamarbejdet, går i mod Nykredit og vil hjælpe deres kunder mod stigningerne på bidragssatserne

Hør mere om sagen her
Følg Samfund

Den interne splid mellem de 60 banker, der er en del af samarbejdet omkring Totalkredit, fortsætter.

Flere og flere af bankerne melder således ud, at de vil hjælpe deres kunder mod de udskældte prisstigninger i bidragssatserne, som Totalkredit, der er ejet af Nykredit, har proklameret.

Det skriver TV2, der har lavet en rundringning til bankerne.

På nuværende tidspunkt har 12 banker i alt meldt ud, at de enten vil kompensere kunderne eller tilbyde dem alternative lån udenom Totalkredit.

Det drejer sig om følgende pengeinstitutter:

Sparekassen Kronjylland, Arbejdernes Landsbank, Merkur Andelskasse, Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn, Nordfyns Bank, Sparekassen Djursland, Danske Andelskassers Bank, Folkesparekassen, Fælleskassen, Lægernes Pensions Bank, Pensam Bank og Klim Sparekasse.

Sparekassen Kronjylland har tidligere forklaret til Ekstra Bladet, at det er nødvendigt at have andre muligheder end Totalkredit-lån på hylderne til boligejerne.

- I første omgang lancerer vi et boliglån, der er et reelt alternativ til de flekslån, der med den seneste prisændring fra Totalkredit er steget mest. Derudover vil vi fremadrettet kigge på andre muligheder for at skabe attraktive alternativer for vores kunder, siger Jan Salling, presseansvarlig i Sparekassen Kronjyllland.

Antallet af banker kan sagtens blive større, da flere af bankerne ifølge TV2 ikke har besluttet, hvad de vil gøre endnu.

- Ikke på min vagt

Tidligere i dag var Nykredit-bossen Michael Rasmussen i øvrigt ude at slå fast, at kunderne godt kan glemme alt om, at prisstigningerne vil blive trukket tilbage.

- Ikke på min vagt, lød det kontante svar på Facebook.

Da selskabet søger en børsnotering, er der ikke andre udveje end prisstigninger, skrev han.

- Vi kunne også have valgt en vej, hvor vi var tvunget til at skære helt ind i vores kerneforretning. Det ville betyde dårligere lånemuligheder for boligejere og erhvervsdrivende.

- Samtidig ville vi være nødt til at hæve priserne markant mere, end vores kunder oplever lige nu. Den vej ønskede vi ikke at gå, skrev Michael Rasmussen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+