Listeria-alarm hos McDonald's

Der er fundet listeria i to af fastfood-kædens madretter, skriver Fødevarestyrelsen

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Har du for nyligt været på McDonald's og har fået enten en GrovGrilled Chicken eller en Side Salad, er der mulighed for, at du er blevet smittet med listeria. Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Madvaren, hvor der er blevet påvist listeria, er den juliennemix, som McDonald's bruger i de to retter. Juliennemixen består af snittet gulerod, kinaradisse og rødbede.

- Vi blev opmærksomme på det sidst på eftermiddagen og tog med det samme kontakt til Fødevarekontrollen og sendte info ud til alle vores restauranter, som nu smider al Juliennemix fra den givne periode ud, fortæller Pia Tobberup, pressechef hos McDonald’s, til Ekstra Bladet.

De har dog endnu ikke oplevet, at folk er blevet dårlige af at spise hos dem.

- Vi har endnu ikke oplevet indberetninger fra folk som har fået det dårligt, siger hun.

Fødevarestyrelsen kender ikke til mængden af listeria i juliennemixet, derfor trækkes det hele tilbage. Symptomerne på infektion med listeria er influenzalignende - det vil sige feber og hovedpine.

- Hvis man har oplevet ubehag efter at have indtaget en af de to fødevarer med juliennemix,  så skal man opsøge læge og indberette det til Fødevarestyrelsen, siger Pia Tobberup.

Listeria hos leverandør

Det er hos leverandøren af juliennemixen, der er fundet listeria. Produktet bliver brugt på en stor del af Mc Donald's restauranter i Danmark.

- Hvordan bliver jeres forsatte samarbejde med underleverandøren?

- Der er tale om listeria i råvaren. Det er derfor ikke noget, der er sket under produktionen. Det er svært at sige noget, når vi endnu ikke kender det endelige resultat af undersøgelsen, siger pressechefen fra Mc Donald’s.

Listeria kan i sjældne tilfælde forårsage menigitis og blodforgiftning.

Juliennemixen, der er blevet kaldt tilbage, er produceret i perioden 31/3 og 1/4 2015. Selvom Mc Donald's restauranter landet over er blevet instrueret i at smide juliennemixen ud, er det, ifølge pressechef Pia Tobberup, ikke noget, der kommer til at vælte budgetter.

- Det er heldigvis en ret, som vi ikke sælger så meget af, siger hun.

Mc Donalds's' GrovGrilled Chicken er en af de burgere, som er nøglehulsmærket.

29 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere