Livgarden forrest i kæmpe parade: En stor oplevelse

Repræsenterede Danmark ved den årlige Bastilledags-parade i Paris

Tolv danske soldater havde i dag den ære at deltage  den årlige Bastille-dags parade i Paris, der holdes i anledning af Frankrigs nationaldag.

Fem marinere fra Søværnet og syv soldater fra Livgarden marcherede side om side med flere tusind andre soldater - hovedsageligt franske.

I år var paradens tema europæisk forsvarssamarbejde, ligesom at det danske krigsskib Niels Juel tidligere på året havde været del af en franskledet flådestyrke samlet omkring hangarskibet Charles de Gaulle.

Se også: Danske soldater skal marchere i kæmpe militærparade

Og på den baggrund var de danske soldater blevet inviteret, og hvor Livgardens folk, der kommer fra vagtkompagniet, var med allerforrest i paraden, hvor de præsenterede Dannebrog.

- Det var en rigtig fin oplevelse. Vel nok en en-gang-i-livet oplevelse, fortæller Michael Landmark, kommandørkaptajn og chef for den lille gruppe deltagende danske soldater.

Han var chef for Niels Juel, mens skibet var del af flådestyrken, der opererede i det østlige Middelhav og det Indiske Ocean.

Han fortæller, at man efterfølgende deltog i en kæmpe frokost for parade-deltagere, der blev holdt på rådhuset i Paris, hvorefter man senere skulle gæste en reception på den danske ambassade, hvor også forsvarsminister Trine Brahmsen (S) deltog.

I godt en uge har danskerne opholdt sig i Frankrig, hvor tiden er gået med at øve sig på marchen, så alle bevægelser var synkrone.

42 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere