Livsfarligt tilbud til danske vinterferie-rejsende

Danske unge får rabat på livsfarlig lattergas til vinterferien

På lolgas.dk kan man købe op til 100 gaspatroner af gangen (Screenshot)
På lolgas.dk kan man købe op til 100 gaspatroner af gangen (Screenshot)

Lattergas som euforiserende stof er blevet populært blandt danske unge. Så populært at to danske drenge har set et marked i at sælge gaspatroner til andre unge på en hjemmeside.

Gaspatronerne sælges normalt til professionelle og amatør kokke til brug i sifonflasker, hvor gassen fx gør det nemt at lave den perfekte flødeskum, men på lolgas.dk markedsføres gassen åbenlyst som rusmiddel målrettet unge.

Således har man den seneste tid kunne få 10% rabat på køb af gas ved at skrive rabatkoden 'stiv-på-ski' i ordrebestillingen.

Livsfarligt stof
Lattergassen er dog langt fra risikofri for de unge at tage.

Gassen bruges normalt på hospitaler og tandlæger til smertelindring. Men den gas indeholder ilt og det gør gassen i de små patroner, de unge køber på nettet ikke.

Derfor risikerer man ikke at få ilt nok, når man tager gassen og det kan have fatale konsekvenser.

Ekstra Bladet har tidligere talt med en overlæge, der kaldte indtagelsen af lattergassen rablende vanvittig.

- Vi har set dødsfald efter indtagelse af lattergas. Det hæmmer vores vejrtrækningscenter, da lattergassen fortrænger ilten, og den kan være svær at dosere uden et apparat, sagde overlæge på Bispebjerg Hospital Niels Ebbehøj dengang.

Han advarede også om, at indtagelse kan føre til en lang række skader - både på kort og lang sigt.

- De akutte skader kan være hjerneskade som følge af iltmangel, hjerterytmeforstyrrelser samt blodtryksfald, og på lidt længere sigt kan lattergas give dårligere sædkvalitet og mangel på hvide blodlegemer.

18-årig bag hjemmeside
Bag hjemmesiden lolgas står to unge danskere, der ikke kan se noget problem i, at sælge lattergas til sine jævnaldrende.

- Lattergas er sjovt, og det er min erfaring, at det ikke er farligt, siger 18-årige Thor Slotsdal til Ekstra Bladet.

- Uanset, hvad du tager i munden er der chance for, du kan dø. Hvis du bæller en halv falske sprut og hopper i søen, kan du også dø af det. Det gør det jo ikke til spruttens skyld, lyder det fra den unge 18-årige, der startede sin lille tomands virksomhed for få måneder siden.

Med rabatkoden 'prague' kan unge få 10% på gaspatroner til fest brug
Med rabatkoden 'prague' kan unge få 10% på gaspatroner til fest brug

Han erkender blankt, at siden er målrettet unge mennesker, men siger også, at det ikke er virksomhedens ansvar, hvis nogen skulle komme galt afsted med gassen.

- Vi markedsfører det ganske vist som rusmiddel, men vi opfordrer ikke nogen til at tage det, lyder det.

Alligevel vejleder man på hjemmesiden, hvordan man tager gaspatronerne.

Stor efterspørgsel
Det lille geschæft startede med håndsalg af patroner købt ved større engros firmaer, men for knap halvanden måned siden blev efterspørgslen så stor, at Thor Slotsdal og partner, valgte at udvide butikken med en onlineportal, Facebook-side og CVR-nr.

Fra Roskilde festival forrige år, hvor mange brugte lattergas (Polfoto) Samfund Bar uddelte lattergas til gæsterne

- Jeg så et marked for det og opdagede, det var meget populært, derfor åbnede vi hjemmesiden. Lige nu sælger vi godt, siger Thor Slotsdal hemmelighedsfuldt.

Han vil ikke ud med, hvor stor omsætningen er, eller hvor meget de to entreprenante unge drenge tjener på deres forretning.

1 af 2 Allerede i 2013 var lattergas populært. Under Roskilde Festival blev det populært at indtage lattergas som et nyt rusmiddel og gaspatroner lå flere steder på camping området (Foto: Martin Fælt Gonzales)
2 af 2 På lolgas.dk kan man købe op til 100 gaspatroner af gangen (Screenshot)
0 kommentarer
Vis kommentarer