Livstruende nødsituation: Amerikansk storby under vand

Enorme vandmasser har ramt Houston og mere end 1000 hjem er oversvømmet

Video: Privat fra Twitter

Dette er en livstruende nødsituation, så klar er meldingen på den officielle nødsituations-website i Houston USA, det skriver CNN.

Biler står under vand, bus- og togafgange er aflyst, skoler og offentlige kontorer holder lukket og myndighederne opfordrer beboerne til at blive hjemme.

Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet  (foto: AP Photo/David J. Phillip)
Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
 

Myndighederne i byen har udtalt, at beboere i Houston for en hver pris skal undgå at rejse i dag.

I løbet af mandagen er mere 1000 hjem blevet oversvømmet, og flere end 400 personer er blevet reddet ud af vandmasserne. Der meldes ikke om nogen sårede eller døde, fortæller en talsmand fra det lokale brandvæsen til CNN.

Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet  (foto: AP Photo/David J. Phillip)
Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
 

Flere mennesker har været fanget i deres hjem på grund af de enorme vandmasser, og vandstanden har været så høj, at det ikke har været muligt for redningsarbejderne at nå ud til de nødstedte med deres højvands-køretøjer. I stedet har de været nødt til at bruge både til at sejle i gaderne.

Ni hospitaler i regionen er blevet lukket for nye patienter på grund af oversvømmelserne, tre boligblokke er blevet evakueret, og beboerne flyttet til et indkøbscenter.

Dele af byen er uden elektricitet og mere end 140 fly er blevet dirigeret uden om Houstons lufthavn.

1 af 12 Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
2 af 12 Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
3 af 12 Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
4 af 12 
5 af 12 Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
6 af 12 Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
7 af 12 
8 af 12 Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
9 af 12 Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
10 af 12 Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
11 af 12 Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
12 af 12 Enorme mængder vand hærger lige nu Houston. Mere end 1000 hjem er oversvømmet og 400 mennesker er reddet ud af vandmasserne. Flere hospitaler er lukket og dele af regionen er uden elektricitet (foto: AP Photo/David J. Phillip)
12 kommentarer
Vis kommentarer