Annonce:
Annonce:

Lizette Risgaard trækker sig som FH-formand

Lizette Risgaard er ikke længere formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation efter flere dages uro

På et pressemøde fredag nægtede Lizette Risgaard igen og igen at svare på, om hun har taget mandlige medarbejdere på røven. Det på trods af, at en stribe hovedsageligt yngre mænd har fortalt om de uønskede berøringer, og at hun selv har undskyldt på Facebook

På et pressemøde fredag nægtede Lizette Risgaard igen og igen at svare på, om hun har taget mandlige medarbejdere på røven.
Annonce:
Følg Samfund

Lizette Risgaard skriver søndag morgen på sin Facebook, at hun trækker sig som formand for  Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Det sker, efter at Ekstra Bladet og Berlingske fredag kunne afsløre, hvordan en lang række mænd anklager Lizette Risgaard for upassende berøringer og grænseoverskridende adfærd.

'Derfor har jeg besluttet at trække mig som formand for FH. Det har været én af de sværeste beslutninger i mit liv,' skriver hun.

Mistillid
Flere forbund har de seneste dage trukket deres støtte til formanden efter afsløringerne om upassende adfærd.

Blandt andre har HK, Dansk Socialrådgiverforening og Danmarks Lærerforening trukket støtten og udtrykt mistillid til formanden.

Fredag gik Lizette Risgaard derfor på selvvalgt orlov, og lørdag blev der hasteindkaldt til krisemøde hos FH, der fortsatte langt ud på aftenen.

Annonce:

Risgaard erkender
Lizette Risgaard skrev torsdag aften i et Facebook-opslag, at hun havde 'tænkt meget' det seneste døgn.

Opslaget blev offentliggjort, 30 timer efter hun var blevet forelagt historien fra Ekstra Bladet og Berlingske.

’Men jeg må erkende, at jeg har udvist en upassende adfærd. Jeg har handlet uprofessionelt som leder. Og jeg har slet ikke været bevidst om min egen position og den magt, som naturligt følger med.’

I sit Facebook-opslag søndag morgen giver hun igen en undskyldning til de mænd, der har oplevet grænseoverskridende adfærd.

'Jeg har beklaget og givet en uforbeholden undskyldning til alle, der har følt, at deres personlige grænser er blevet overskredet. Det står jeg ved!'

Ekstra Bladet og Berlingske afslørede fredag, at FH-bossen Lizette Risgaard har optrådt grænseoverskridende overfor mænd ved flere lejligheder. Hør journalisterne bag fortælle historien i 'Ingen kommentarer'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: