Løber ni marathon i træk og går på værtshus

Thure Kjær har sat sig for at løbe ni marathonløb i træk på 72 timer. En omvej betød, at han måtte spise aftensmad på et værtshus

Thure Kjær er i godt humør, selv om han har over 250 kilometer igen af sin tur (Foto: Jesper Halvorsen)
Thure Kjær er i godt humør, selv om han har over 250 kilometer igen af sin tur (Foto: Jesper Halvorsen)

For de fleste af os, er tanken om at skulle løbe et marathon nok til at gøre os forpustede. For andre er det første marathonløb bare opvarmning.

Thure Kjær hører til den sidste gruppe.

Torsdag kl. 14 startede han på sit første af ni sammenhængende marathonløb, som han har tænkt sig at gennemføre på tre dage.

Hans tur startede i Blåvandshug, og fortsætter langs den danske vestkyst helt til Skagen, hvor han forventer at være i mål på søndag kl. 14.

Pitstop på et værtshus

På grund af en militærøvelse ved Oksbøl var stranden afspærret, og det sendte Ture Kjær ud på en tyve kilometer lang omvej. Og derfor når turen op på næsten 400 kilometer.

- Jeg synes godt militæret kunne have holdt pause. Jeg er jo også ude på en mission, siger Thure Kjær til Ekstra Bladet.

Omvejen betød, at han ikke nåede at få aftensmad på det planlagte spisested, fordi de havde lukket, da han nåede frem.

Heldigvis kom han forbi et åbent værtshus.

- Jeg løb tør for mad, men så kom jeg heldigvis forbi et værtshus i Søndervig. Så blev der købt cola og peanuts, og så var aftensmaden reddet, siger Thure Kjær til Ekstra Bladet.

Jeg ku køre hele natten på det her skidt ! #jesperssandmix

Posted by Adventureraceren on Friday, October 9, 2015

Skal have rigtig mad

Marathonløbere har tit lommerne fulde af energibarer og gel, men for Thure Kjær er det vigtigt, at maden ikke er anderledes, end den plejer.

- Når jeg skal løbe så langt, så går det helt galt for maven, hvis jeg ikke spiser rigtig mad. Gel og energibarer slår simpelthen maven i stykker. Så jeg spiser rugbrødsmadder med spegepølse, pomfritter, vingummi og flæskesvær, og så drikker jeg massevis af cola, siger Thure Kjær til Ekstra Bladet.

Han forklarer, at det er vigtigt at få kostfibre, så maven har noget at arbejde med, masser af protein og masser af fedt, som kroppen kan forbrænde, når man løber.

Handler om alt andet, end en mand der løber

Med på turen har Thure Kjær en fotograf, som skal filme stabadserne og alt det, som ikke lige går som planlagt.

- Jeg har ikke prøvet det her før, så jeg ved faktisk ikke, om jeg har det rigtige udstyr med, så det kommer til at gå galt på et tidspunkt. Men det er også det, jeg gerne vil vise. Filmen skal handle om, alt det der sker på turen, og så lidt så muligt om en mand der løber, siger han til Ekstra Bladet.

Filmen skal vises på den danske Danish Adventure Film Festival i København til december.

Så er dét opklaret: Det mest enerverende sted at have sand i mellem er: tænderne.I mellem inderlår og testikel kom end...

Posted by Adventureraceren on Thursday, October 8, 2015

1 af 2 Ruten som Thure skal løbe er 380 kilometer lang (Foto: Stinky feet Project)
2 af 2 Thure Kjær er i godt humør, selv om han har over 250 kilometer igen af sin tur (Foto: Jesper Halvorsen)
22 kommentarer
Vis kommentarer