Annonce:
Annonce:

Løfter sløret for romance: - Naser var ret vild med mig

Sherin Khankan løfter sløret for den tidligere romance med folketingspolitikeren Naser Khader, som hun i dag har sagsøgt for injurier

Sherin Khankan og Naser Khader dannede par i starten af årtusindskiftet. I dag har Khankan rejst injuriesag mod sin eks. Foto: Stine Tidsvilde
Sherin Khankan og Naser Khader dannede par i starten af årtusindskiftet. I dag har Khankan rejst injuriesag mod sin eks. Foto: Stine Tidsvilde
Annonce:
Følg Samfund

Gammel kærlighed ruster som bekendt ikke. Heller ikke ved Østre Landsret, der i dag danner rammen for det sagsanlæg, som Sherin Khankan har rejst mod sin forhenværende kæreste Naser Khader (K).

- Naser Khader friede til mig. Ikke i bogstaveligste forstand, hvor han var nede på knæ med en ring. Men jeg ses ikke med en mand, uden at det er med henblik på ægteskab. Det vidste Naser godt, fortæller 45-årige Sherin Khankan, der er direktør for foreningen Exitcirklen, i retslokalet i Søborg.

Naser Khader er sammen med Markus Knuth og Martin Henriksen blevet sagsøgt for injurier af Sherin Khankan, da de tre udlændingeordfører i en mail tilbage i 2017 har fremsat 'æreskrænkende beskyldninger' imod hende og samfundsdebattøren Khaterah Parwani i forbindelse med deres arbejde i Exitcirklen.

Annonce:

Fik 680.000 kroner
Exitcirklen er en forening, der hjælper kvinder udsat for psykisk og æresrelateret vold, og den fik konkret 680.000 kroner til et treårigt projekt for personer udsat for psykisk vold.

I mailen hed det blandt andet, at Sherin Khankan 'har i 2011 forsvaret piskeslagsstraffen for utroskab'. Noget, som hun gentagne gange har bortforklaret efterfølgende, og som hun også kategorisk fastholder sin afstandstagen til i retten i dag.

Beskydningerne har skadet hendes renommé og omdømme, mener hun.

- Jeg er imod alle barbariske straffemetode. Piskeslag er også en barbarisk straffemetode. Og det kan jeg stå 100 procent ind for, at det er, siger Sherin Khankan.

Forstå sagen: Khader, Knuth og Henriksen frifundet for for injurier

En intern mail fra tre folketingsmedlemmer om Sherin Khankan og Khaterah Parwani blev for tre år siden til en offentlig affære, hvor der blev talt om, at de skulle have begået et karaktermord.

Den private straffesag blev rejst af Sherin Khankan, religionssociolog, imam og direktør for Exitcirklen. Hun var skydeskiven i en mail, som Naser Khader (K), Marcus Knuth (K) og Martin Henriksen (DF) i 2017 sendte til andre udlændingeordførere.

Trioen forsøgte at overbevise deres kolleger fra andre partier om, at Exitcirklen ikke skulle have 680.000 kroner fra satspuljen for at arbejde med æresrelaterede konflikter. Dette var ellers blevet anbefalet af den relevante myndighed.

I mailen hed det blandt andet, at Sherin Khankan 'har i 2011 forsvaret piskeslagsstraffen for utroskab'. Dette har hun både offentligt og under retsmøderne tilbagevist.

Den efterfølgende offentlige debat udfoldede sig også på Facebook. Her skrev Naser Khader om Khankans 'sorte islamistiske fortid'.

På grund af sagens principielle betydning skubbede Københavns Byret den opad i systemet til tre landsdommere i Østre Landsret.

De tre dommere frifandt sankthansdag de tre politikere, hvor de skelede til bestemmelsen i grundloven. Her står, at folketingsmedlemmer ikke kan stilles til ansvar for deres ytringer i Folketinget uden tingets samtykke. Mailen kan derfor sidestilles med en ytring, står der blandt andet i kendelsen.

Derimod mener Sherin Khankan, at de tre ikke er nøjedes med vurderinger, men har rejst egentlige beskyldninger mod hende for at gå ind for piskeslag, som svarer til brutal vold. Hendes omdømme blev skadet, ligesom hendes personlige sikkerhed blev bragt i fare, lyder det.

Sherin Khankan har i forbindelse med dommen udtalt, at det ikke bør accepteres, når politikere udnytter deres særlige position til personangreb og dermed afskrækker andre fra at deltage i den offentlige debat.

Sherin Khankan (til venstre), Asger Aamund og Naser Khader (R) til debat i Go'Morgen Danmark i 2006. Arkivfoto: Jens Dresling
Sherin Khankan (til venstre), Asger Aamund og Naser Khader (R) til debat i Go'Morgen Danmark i 2006. Arkivfoto: Jens Dresling
 

Han var ret vild med mig
Under partsafhøringen kom detaljerne omkring Sherin Khankan og Naser Khaders forhold frem. Ved årtusindskiftet datede de hen over en periode, hvor Naser Khader ifølge Sherin Khankan var 'ret vild med hende'.

Annonce:

- Vores familier mødte hinanden, og hans mor var meget glad for mig. Det startede med, at jeg fik hans telefonnummer fra hans lillesøster, som jeg var og stadig er veninder med. Dengang beundrede jeg ham for hans virke. Han holdt foredrag, hvilket jeg også var begyndt på, så jeg kontaktede ham med henblik på et interview. Det udviklede sig til en middag bagefter, og vi begyndte herefter at ses. Han var ret vild med mig, forklarer Sherin Khankan over for advokat Heidi Højmark Helveg, der forsvarer hendes ekskæreste.

Udtalelsen resulterede i rødmen i ansigtet hos Khader, og de tre landsretsdommere kunne heller ikke undlade at trække på smilebåndet.

'Jeg har ikke friet'
Omvendt genkender Khader ikke Sherin Khankans beskrivelse af kærlighedseventyret.

- Vi var hemmelige kærester. Da vi sås, var Sherin forlovet med en anden, hævder Khader, da han blev udspurgt af sin forsvarer.

- Min mor kommer nogenlunde fra samme område i Syrien som Sherins far. Derfor besøgte min familie hendes familie. Men vi var gæster i hjemmet, siger folketingspolitikeren.

- Var du hjemme hos Sherin Khankan som bejler, spørger Heidi Højmark Helveg sin klient om.

- Nej. Der var ingen, der vidste noget om vores forhold. Jeg har ikke friet til Khankan. Vi skiltes fredeligt, lyder det.

Annonce:

Naser Khader og  Sherin Khankans historie går ligeledes tilbage til, da hun i 2002, hvor både hun og Khader var folketingskandidater for Radikale Venstre i København, ved partiets landsmøde stemte nej til en resolution med overskriften 'nej til sharia-lovgivning', som tog skarp afstand fra steningsdomme.

Khankan ville ikke stemme for den, da hun var imod overskriftens formulering, der ifølge hende sammenblandede dødsstraf og barbariske straffemetoder med islam, har hun forklaret.

Pernille Vermund i tårer: Barndomsveninde med kendt imam

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: