Løkke: 668 personer har søgt asyl i Danmark

Omkring en femtedel af de flygtninge, der er kommet til Danmark siden søndag, ønsker at blive i landet

668 ud af omkring 3200 flygtninge og migranter har søgt om asyl i Danmark siden søndag, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til pressen efter et ekstraordinært møde om flygtningesituationen med Folketingets partiledere.

Dermed er der tale om cirka 2500 personer, der ikke har søgt asyl, og som nu har fået frit lejde af politiet til at fortsætte deres rejse gennem Danmark.

Tidligere torsdag formiddag oplyste Justitsministeriet ellers, at der var tale om omkring 400 asylansøgere, men det tal er nu opjusteret.

De mange personer, der ikke har ønsket at søge asyl i Danmark, ønsker at rejse videre til Sverige og andre nordiske lande.

Der er dog ikke lavet en aftale om modtagelse af de mange flygtninge med Sverige, skriver Justitsministeriet.

Til trods for det traf Rigspolitiet torsdag morgen en beslutning om, at de ikke kunne tilbageholde de frihedsberøvede flygtninge i Rødbyhavn og Padborg længere.

Ifølge loven må man maksimalt frihedsberøves i tre gange 24 timer, inden man skal fremstilles for en dommer, og derfor valgte politiet at give flygtningene frit lejde til at rejse videre.

Det eneste, Rigspolitiet har registreret, er de rejsendes navne.

Torsdag eftermiddag passerer flygtninge dermed frit gennem Danmark til Sverige via øresundstoget eller med hjælp fra private bilister, der tager dem med.

Sidstnævnte metode er dog ulovlig, hvilket politiet har understreget ved flere lejligheder.

Alligevel så politiet blot på, da flere privatpersoner hentede en del af de flygtninge, som tidligere torsdag morgen fik lov til at forlade de indkvarteringssteder, som politiet har benyttet på Lolland og i Sønderjylland.

De næste dage forventes flere flygtninge og migranter at komme til landet, og ifølge Rigspolitiet agter man at håndtere flygtningestrømmene på samme vis, som det er sket torsdag.