Løkke lover 5G: Det betyder det for dig

Danmark skal være et af de første lande med 5G-netværk

Hvad betyder 5G-netværk for forbrugerne - det svarer tech redaktør Heine Jørgensen på her.

- Vi lægger nu en femsporet digital motorvej ind i fremtiden.  Det betyder ikke kun lynhurtigt internet til os alle, uanset om vi er på kontoret eller i sommerhuset. Det giver os også mulighed for at være foregangsland på fremtidens løsninger.

Sådan lød det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen tidligere i dag.

Han har været til statsministermøde med Sverige og Norge, hvor de er blevet enige om, at borgerne i de nordiske lande skal være blandt de første til at få adgang til hurtigt internet via 5G-netværk.

Men hvad betyder det kommende 5G-netværk for dig? Det har vi spurgt Ekstra Bladets tech-redaktør Heine Jørgensen om.

- Det gør selvfølgelig en kæmpe forskel at have et netværk, der lynhurtigt sender et signal afsted - og som er stabilt og sikkert, lyder det fra Heine Jørgensen.

Men han mener også at statsministeren nok ikke lige foreløbig, kan holde løftet om, at der snart er 5G-netværk i  de mere tyndtbefolkede sommerhusområder.

- Bare fordi man vælger 5G, betyder det ikke, at der pludselig er netværk i sommerhusområder. Man kan ikke bare stille en antenne op i København - og så dækker den hele landet.

- Hvis vi gerne vil have dækning i de tyndtbefolkede områder, så kunne vi have gjort det langt før. Der skal investeres og lægges netværk ud.

Du kan se hele interviewet med Heine Jørgensen, øverst i artiklen.

56 kommentarer
Vis kommentarer