Løkke ventes at drøfte menneskerettigheder med Mexico

Der bliver plads til emner, hvor vi ikke er helt enige, siger statsministeren før besøg af Mexicos præsident

Når Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, torsdag mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), er der lagt op til pæne ord og diplomatiske drøftelser mellem de to regeringsledere.

Men på mødet ventes også et ømtåleligt emne som menneskerettigheder at blive berørt.

- Danmark har et glimrende samarbejde med Mexico i internationale fora for eksempel i forhold til klima og oprindelige folk, skriver Lars Løkke Rasmussen i en kommentar og fortsætter:

- Vi vil både drøfte, hvor vi kan styrke samarbejdet yderligere, men også emner hvor vi måske ikke ser helt ens på tingene.

Mexico er netop i flere sammenhænge blevet kritiseret for, at landet ikke lever op til basale menneskerettigheder.

Senest har Amnesty International opfordret Lars Løkke Rasmussen til at konfrontere Mexicos præsident med landets problemer med tortur samt det forhold, at tusindvis af mexicanere på uforklarlig vis er forsvundet i det mellemamerikanske land.

I øjeblikket er mere end 27.000 personer savnet i Mexico.

Amnesty International vurderer, at de mange forsvundne samt en udbredt brug af tortur er blandt de største menneskeretlige problemer i landet.

Den danske statsminister understreger forud for mødet med præsident Enrique Peña Nieto, at Danmark og Mexico har et stærkt samarbejde, og at de to lande ventes at indgå aftaler på en række områder.

- Det er det første mexicanske statsbesøg til Danmark, og præsidenten ledsages af flere ministre og en stor erhvervsdelegation. Det afspejler vores brede samarbejde og potentialet for styrket samhandel, skriver Lars Løkke Rasmussen.

- Vi forventer at indgå aftaler inden for blandt andet sundhed, klima og energi, eksportfremme og menneskerettigheder.

16 kommentarer
Vis kommentarer