Løvedissekering: Dyreelskere opfører sig mystisk

Den europæiske forening for zoologiske haver og akvarier mener ikke, at det skader børn at se en dissekering, tværtimod

Se med her

Når Odense Zoo i dag dissekerer en løve, som er kommet i overskud, gør de det foran et fremmødt publikum.

Børn og forældre som besøger haven, kan frit vælge at gå op og se, hvordan en løve ser ud under pelsen.

Og det har skabt debat i udlandet, hvor flere raser på de sociale medier og kalder det barbarisk og forkert, at slå et dyr ihjel og efterfølgende skære det op foran børnene.

Se også: Danskerne støtter op om løve-dissekering: Udlandet kalder os barbarer

Foreningen for europæiske zoologiske haver og akvarier (EAZA), synes, at er mystisk at dyreelskere først kommer på banen nu, hvor løven skal dissekeres. Den har været død i flere måneder, og har ligget i fryser hos Odense Zoo.

- Det virker underligt, at folk som er utilfredse mod det her, ikke var utilfredse da løven blev dræbt, siger EAZA's kommunikationschef, David Williams-Mitchell til nyhedsbureauet AP.

Bevis at det er skadeligt

EAZA, som Odense Zoo er en del af, savner også beviser for, at det faktisk skader børn at se en dissekering.

- Dissekeringer foregår i zoologiske haver i hele Europa og på skoler i hele verden. Derfor ved vi, at det er værdifuld læring for børnene, siger EAZA's kommunikationschef, David Williams-Mitchell til Ekstra Bladet.

Han opfordrer dem, som mener at børnene tager skade af at se det, til at fremlægge undersøgelser eller studier, som beviser deres påstande

Samfund - 15. okt. 2015 - kl. 11:15 Børnepsykolog: Forældre bør holde småbørn fra løve-slagtning

Det lugter måske lidt

Når EAZA får tilbagemeldinger fra zoologiske haver, får de at vide, at børnene faktisk er nysgerrige efter at se, hvad der er inde i et stort dyr som f.eks. en løve.

- Jeg har set billeder af børn som ser dissekeringen af giraffen Marius, og der virkede de til at være nysgerrige og interesserede i, hvad der var inde i dyret. Hvis nogen rynkede på næsen, var det sikkert på grund af lugten, for det lugter jo, når man skærer i et dødt dyr, siger EAZA's kommunikationschef, David Williams-Mitchell til Ekstra Bladet.

Vil ikke stoppe dissekeringer

EAZA har støttet Odense Zoo igennem hele forløbet, og de vil fortsat støtte op om zoologiske haver, som laver dissekeringer som en del af deres undervisning.

- Så længe at haverne overholder loven, og gør det som et led i deres avlsarbejde og undervisning, så støtter vi det. Vi tror, at det er godt med mere læring, for børn må ikke vokse op, uden at vide, hvordan dyrene fungerer, siger EAZA's kommunikationschef, David Williams-Mitchell til Ekstra Bladet.

Følg med i dissekeringen af løven på Ekstra Bladet TV: Samfund - 15. okt. 2015 - kl. 09:33 Nu har løven mistet hovedet

1 af 2 Odense Zoo dissekerer omkring to store dyr om året. I januar blev en løve og en tapir dissekeret (Foto: Odense Zoo)
2 af 2 Sådan ser et løvehjerte ud (Foto: Odense Zoo)
20 kommentarer
Vis kommentarer