Løvedræber: 'Jeg vidste ikke, at løven havde et navn'

For første gang fortæller Walter Palmer sin version af, hvad der skete, da han skød den berømte løve Cecil

Her kan du se video af Cecil, før han blev skudt uden for Hwange National Park (Video: AP)

I juli blev den berømte løve Cecil dræbt udenfor Hwange National Park i Zimbabwe. Cecil var berømt for sin sorte manke og for at være meget tolerant over for turister. Det tillod turisterne at komme tæt på og fotografere den store hanløve.

Cecil var fredet, så længe han opholdt sig i parken, og derfor kom det som et chok, da parkbetjente fandt Cecils lig uden for nationalparken. Uden for parkens territorie er det ikke forbudt at skyde løver, og Cecil endte sine dage, da han blev skudt af den amerikanske tandlæge Walter Palmer.

Siden det kom frem, at det var ham, der skød den berømte løve i Zimbabwe, har det svirret med rygter om, at Walter Palmer skød Cecil, velvidende at det var den berømte løve. Men Walter Palmer påstår, at han ikke anede, at det var en berømt løve, som han nedlagde med sin bue.

- Hvis jeg vidste, at den løve havde et navn, og at den var vigtig for Zimbabwe, ville jeg ikke have skudt den. Ingen i vores gruppe vidste, hvad det var for en løve, siger Walter Palmer til Minnesota StarTribune.

Se også: Trofæ-jæger praler: 'Jeg kunne ikke være lykkeligere'

Har holdt sig fra medierne
Sagen om Cecil har gået verden rundt og dyrevelfærdsorganisationer har fordømt drabet. Regeringen i Zimbabwe har strammet lovgivningen for jagt på løver, elefanter og leoparder, og flere flyselskaber har ændret deres procedurer, sådan at jagttrofæer ikke længere kan flyves til USA.

Alle medier har forsøgt at få en kommentar fra den 55-årige tandlæge, siden det kom frem, at det var ham som skød Cecil. Men Walter Palmer har holdt sig fra medierne, fordi han frygtede for sin egen og sin families sikkerhed.

- Jeg har holdt mig ude af offentlighedens søgelys. Folk har truet min familie, og det har været specielt hårdt for min kone og datter. Jeg forstår ikke, hvordan folk kan få sig til true mennesker, som helt tydeligt ikke har noget med sagen at gøre, siger han til Minnesota StarTribune.

Se også: Dyreaktivist: Storvildtjægernes tid er forbi

Hele familien har opholdt sig på et ukendt sted, fordi de frygtede for repressalier fra offentligheden, men nu er de klar til at vende tilbage til deres normale liv. Walter Palkers tandlægeklinik i Bloomington har været lukket, men han planlægger at åbne den igen.

- Jeg har en masse ansatte, og jeg har været sønderknust over, at det her har afbrudt deres liv. Mine medarbejdere og patienter har brug for at få mig tilbage, og derfor er jeg tilbage, siger han.

Bliver måske retsforfulgt i Zimbabwe
Højtstående zimbabwiske embedsmænd har bedt om, at Walter Palmer bliver udleveret, så han kan retsforfølges i Zimbabwe, men endnu er der ikke indleveret en officiel anmodning til USA, skriver Minnesota StarTribune.

(Privatfoto) Samfund - 31. jul. 2015 - kl. 11:51 Zimbabwe kræver tandlæge i USA udleveret for løvedrab

Walter Palmers juridiske rådgiver Joe Friedberg, som også var med til interviewet, siger til avisen, at han ikke er Walters advokat.

- Jeg er ikke Walters advokat i den her situation, for Walter har ikke brug for en advokat. Hvis en efterforskning af sagen viser, at Walter har overtrådt loven, så taler vi om det, siger han til avisen.

Se også: Løve dræber safari-guide i omstridt afrikansk dyrepark

44 kommentarer
Vis kommentarer