Logrede hele tiden fordi alle var hjemme: Hund 'forstuver' halen

Der er nogen, der er glade for coronakrisen. Flere hunde har meget mere selskab, end de plejer

Rollos hale er i rekreation disse dage. Foto: Twitter/Emma Smith
Rollos hale er i rekreation disse dage. Foto: Twitter/Emma Smith

En lille gravhund ved navn Rollo har simpelthen været i så ekstraordinært godt humør efter, at hans familie har været tvunget til at arbejde hjemme og ikke gå ud.

Men al den glæde har alligevel formået at være for meget for Rollo.

Ifølge hans ejer Emma Smith fra Essex i England, har han nemlig forstuvet halen af at være så glad og logre over, at hele familien var hjemme ved ham.

Hun har dokumenteret hele forløbet på sin Twitter-profil, hvor man må sige, at lille Rollo er gået viralt med historien.

I sit første opslag skriver hun: 'Min hund har været så glad for, at alle har været hjemme herunder karantænen, så hans hale er stoppet med at virke. Vi tog ham til dyrlægen, og dyrlægen fortalte, at han havde forstuvet den af at logre så meget'.

Efterfølgende har Emma lagt endnu en video op, hvor man rigtig nok kan se, at Rollos hale ikke har så meget liv i sig, som den plejer.

Hun fortæller dog, at hunden har det godt, og at hun er sikker på, han snart kommer til at logre, som han plejer.

Charlotte Reinard, der er dyrlæge ved Universitetshospitalet for familiedyr på Københavns Universitet, fortæller dog, at det ikke er helt sikkert, hunden har forstuvet halen.

- Jeg har ikke umiddelbart set en hund med forstuvet hale. Den kan brække den eller slå hul på huden, hvis den logrer ind i f.eks. ting i hjemmet, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Der er også et andet fænomen hos hunde kaldet 'water tail', der opstår, når hunde bruger halen rigtig meget, når de f.eks. svømmer.

Dette gør halen 'flad' på hunden, så den som i Rollos tilfælde ikke kan løfte sig, som den normalt gør.

- Det kan måske skyldes det, da det også er beskrevet hos hunde, der logrer meget og her går under navnet 'happy tail'. Heldigvis er det noget, der som oftest går i sig selv igen efter et par dage på smertestillende medicin - og måske er det derfor, at dyrlægen vælger at betegne den som forstuvet, fortæller hun.

Uanset hvad, er det helt sikkert, at Rollo blev alt for ivrig af at tilbringe så meget tid sammen med sin familie.