Lokal DF-formand anmeldt for trusler: 'Venligboere skal klippes skaldede'

Et byrådsmedlem i Nyborg har anmeldt lokalformanden fra DF for trusler til politiet efter et kontroversielt Facebook-opslag

Jens Hald slettede opslaget, efter han blev politianmeldt. (Privatfoto)
Jens Hald slettede opslaget, efter han blev politianmeldt. (Privatfoto)

Formanden for Dansk Folkeparti i Nyborg i kommet i problemer, efter han skrev et Facebook-opslag om Venligboerne tidligere på ugen. Den kontroversielle statusopdatering fik SF's byrådsmedlem i Nyborg, Thomas Laursen, til at anmelde DF-formanden, Jens Hald, til politiet.

Jens Hald, der langer ud efter Venligboerne i sit opslag fra 5. januar, har slettet opslaget igen. Men flere har taget billeder af opdateringen, og der stod følgende:

'Det er en situation, vi også kommer til at opleve. Med alle de landsforræddere af 'venligboere' der med åbne arme inviterer lykkeriddere i form af unge muslimske mænd med en fjendtlig sekterisk kultur, kan det kun gå galt. Disse 'venligboere' udfører landsskadelig virksomhed på samme måde, som de danskere der under den tyske besættelse bød tyskerne velkommen. Den dag det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skaldede, som tyskerpigerne blev i sin tid.'

Venligboerne er en gruppe frivillige, der opfordrer folk til at byde flygtninge velkommen til Danmark.

Se også: DF underkender Støjbergs ændringer i smykkelovforslag

Det var især den sidste kommentar, der fik Thomas Laursen til at politianmelde Jens Hald.

Ekstra Bladet har forsøgt at få fat på Thomas Laursen og Jens Hald søndag morgen, men det har ikke været muligt.

- Det er efter min mening strafbart, fordi det fremsætter en helt konkret trussel mod mennesker, som man kan identificere nu og her. Det er jo helt ude i hampen og utilstedeligt, siger Thomas Laursen til TV 2.

Det skulle have været et spørgsmål
Jens Hald har slettet sin Facebook-opdatering igen, fordi han er bange for at flere politiske modstandere falder over det, forklarer han til TV2. Han understreger også, at det ikke var meningen som opfordring til selvtægt.

- Det er en misforståelse – det er slet ikke det, som det handler om. Det ville være dybt useriøst. Sådanne trusler ville jeg ikke som privatmand kunne stå på mål for. Jeg kan ikke tillade mig som privatmand at opfodre til selvtægt, siger Jens Hald til TV2.

Dansk politik - 5. jan. 2016 - kl. 12:56 Løkkes grænsekontrol: Hullet som en si

Han fortæller, at han har at skrive ordet så mellem 'vi' og 'klippe' og et spørgsmålstegn til sidste, så det havde været et spørgsmål og ikke en opfordring.

Selv om Jens Hald har slettet opslaget, er det allerede gået viralt. Blandt andre Zenia Stampe har delt hans status med teksten:

- Det slår mig, hvor radikaliseret nationalistisk den offentlige debat er blevet i Danmark, når den her type hadefulde udtalelser højst kan få folk til at trække let på skuldrene. Og jeg kan ikke lade være med at tænke over, hvordan reaktionen havde været, hvis det var en ledende muslim, der havde truet med at angribe og kronrage en gruppe danskere.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen