Lokale om danskere på Madeira: Det er egoistisk

Et dansk par er rejst til Madeira, selvom deres søn er smittet af coronavirus. Flere lokale kalder det egoistisk og uforsigtigt

14 dage i hjemmekarantæne skulle ikke komme på tværs af turen til Madeira.

I hvert fald ikke for et dansk ægtepar, som søndag valgte at rejse til den portugisiske ferieø, selvom de potentielt kunne være smittet med coronavirus.

P1 Morgen har en reporter på Madeira, og ifølge ham er det danske par på alles læber dernede.

- De mennesker, jeg har været ude og tale med, for det er noget man taler om her på øen, de nævner ord som chokeret og egoistisk. De er jo enormt bange for, at der kommer nogen udefra og bringer en sygdom som coronavirus til øen, siger journalist Thomas Tjaerandsen i P1 Morgen.

En af dem, han har talt med, mener, at parret har handlet 'uforsigtigt' og skulle have tænkt sig bedre om. En anden siger, at de har sat befolkningen på øen i fare, fordi en stor del af befolkningen er ældre mennesker.

- Et par stykker, jeg har talt med, var bekymrede. Jeg talte blandt andet med en ung fyr, som har en bedstemor, der sidste år havde alvorlig lungebetændelse, og han er selvfølgelig bekymret for hende. Men jeg snakkede også med en, som sagde, at de bare tager det stille og roligt og sørger for at vaske hænder, uddyber Thomas Tjaerandsen til Ekstra Bladet.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter over for Ekstra Bladet i en mail, at de kender til sagen, men tilføjer, at 'sagen angår følsomme personoplysninger, hvor vi er underlagt tavshedspligt'.

Samfund Medie: Danskere trodsede coronakarantæne og fløj til ferieø

Ikke fundet
Thomas Tjaerandsen er ikke stødt på det hotel, hvor danskerne er indlogeret. Det skulle angiveligt være i byen Funchal.

Søndag berettede det portugisiske medie expresso.pt. og TV2 Lorry, at danske sundhedsmyndigheder havde informeret de portugisiske myndigheder om, at det danske par var rejst.

Parrets søn ligger indlagt i Danmark, smittet med coronavirus, og de skulle egentlig have været i karantæne frem til 14. marts. I stedet er de nu i karantæne på deres hotel.

Ifølge Thomas Tjaerandsen har man ud over det danske par kun haft to personer på øen, som man formodede kunne være smittet. Det danske par skulle dog angiveligt ikke have symptomer.