Annonce:
Annonce:

Lokomotivfører overrasker sine passagerer: 'Hele toget smilede'

En glad lokomotivfører på linje C skabte god stemning på morgentoget. Hør hvad han sagde i lydklippet

Her kan du høre, hvad der fik passagererne til at smile og grine. (Lydklip: Daniel Christensen. Videoredigering: Mikkel Cramon)
Annonce:
Følg Samfund

Dagen startede ekstra godt for 22-årige Daniel Rosengaard Christensen, der gerne vil dele en god oplevelse, han havde i S-toget her til morgen.

Der var nemlig en usædvanligt glad lokomotivfører i førerhuset, som på sin helt egen måde skabte en god stemning i toget. Daniel beskriver ham endda som 'Danmarks gladeste togchauffør', for han kunne både få smil og latter frem hos folk.

Over højtaleren opfordrede lokomotivføreren med stor begejstring til noget, som mange danskere nok glemmer i hverdagen: At kigge op og smile til de andre passagerer i kupeen. Daniel lavede en lydoptagelse af lokoførens tale, hvor man kan høre, at nogle griner i baggrunden.

- Folk blev lidt generte og skeptiske først, fordi han opfordrede os til at kigge på hinanden og smile.

Annonce:

- I stedet for, at der bare er sådan en kedelig stemning, hvor vi sidder for os selv og kigger ned i vores telefoner, så var det bare så god stil, fortæller Daniel til Ekstra Bladet.

Det var dog ikke det eneste, lokoføreren havde at byde på. Han begyndte nemlig også at lave sjov med passagererne.

- Sneen udenfor den gør jo, at de der stakkels skinner, de bliver lidt glatte engang i mellem, men tag det trygt og roligt. Jeg har fantastisk kane-erfaring, så der er fred og ingen fare på det punkt. Øh ... ja, kane-erfaring, den kunne godt misforstås op til en weekend, men den er helt op til jeres egen overbevisning, lyder det fra den glade lokofører.

(artiklen fortsætter under billedet)

Det er 22-årige Daniel her, der har optaget det muntre inslag med Stig efter sin gode oplevelse (Foto: Privat)
Det er 22-årige Daniel her, der har optaget det muntre inslag med Stig efter sin gode oplevelse (Foto: Privat)

Daniel fortæller, at det bestemt kunne mærkes i kupéen.

- Da han så begynder at joke, så er der altså ingen, der kan lade være med at smile. Flere begyndte også at grine højlydt, fortæller Daniel.

Annonce:

Den muntre tur fandt sted på linje C mod Klampenborg, og Daniel mener, at den glade tale lød fra højtaleren omkring stoppet på Husum station lidt over otte i morges.

Lokoføreren bliver ved med at joke
Med hjælp fra DSB er Ekstra Bladet kommet i kontakt med den glade lokomotivfører, der hedder Stig Bo Andersen. Han fortsætter med det gode humør, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen og fortæller ham, at 'en ung mand har kørt i tog med ham her til morgen'.

- Du godeste, er han kommet noget til, griner Stig Bo Andersen.

Han er glad for, at han har været med til at give passagerne et smil på læberne.

- Det bliver selvforstærkende på en eller anden måde, siger han.

Han fortæller, at han personligt også selv får meget ud af at sprede glæde i toget og opfordre folk til at komme hinanden mere ved.

Annonce:

- Det er jo mit eget kunstige åndedræt. Hvis jeg selv har haft en dårlig dag, så er det en god måde at sprede positiv energi på. Jeg får tit positiv feedback fra folk, der siger tak og hilser, og det booster sådan set mig selv, siger han til Ekstra Bladet.

Har joket i tre år
Stig Bo Andersen er 58 år og fortæller, at hans jokes ikke er planlagte på turene. Han er dog vedholdende med at lave dem.

- Jeg har kun været i biksen i fem år og i de tre af dem har jeg egentlig gjort det. Det hele kommer sådan forholdsvis spontant, siger han.

Også i privatlivet forsøger Stig at være positiv og sprede god stemning.

- Jeg gør det selvfølgelig, når jeg er på arbejde, men jeg kan også finde på at gøre det nede i Silvan. Hvis der står nogle og kigger på et kloakrør, kan jeg finde på at sige, 'Tag det der, der er hul i', griner han.

Stig forsøger altid at skabe god stemning på sit arbejde (Foto: Privat)
Stig forsøger altid at skabe god stemning på sit arbejde (Foto: Privat)
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: