Los i bollerne og hiv i håret: Her er gode råd til selvforsvar

Sommeren er højsæson for voldtægter i Danmark. Derfor er det vigtigt at kunne forsvare sig selv mod en fysisk overlegen person. Få nogle gode råd til selvforsvar i klippet her

Se hvordan du bedst for forsvarer dig selv i videoen her (video: Line Jensen)

Sommeren er kommet, og det i sig selv er jo dejligt. Men denne årstid bringer også en kedelig rekord med sig. Det er nemlig om sommeren, der sker flest voldtægter i Danmark.

Josefine Cambell er fire gange blevet Danmarksmester i Jiu-Jitsu, og nu underviser hun både helt unge og ældre kvinder i, hvordan de skal forsvare sig selv, hvis de en dag skulle blive overfaldet.

- Man behøver ikke at være stor og stærk for at kunne forsvare sig selv. Man kan nemlig går efter nogle trigger points, hvor man kan angribe overfaldsmanden, fortæller Josefine Cambell til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet TV besøgte den hårdtslående kvinde for af få nogle af hendes gode råd. Et af de ret oplagte 'trigger points' er selvfølgelig at give overfaldsmanden et los i skridtet.

Men der er også mange andre ømme steder på kroppen, og Josefine Cambell kan udpege dem fra top til tå.

Josefine Cambell eller 'Superfine' som hun kalder sig er også serieiværksætter og har udviklet en app, som henvender sig til piger og kvinder, der gerne vil kunne slå fra sig, hvis det en dag bliver nødvendigt.

App'en har også guides til, hvordan man udstråler, at man har power og får overfaldsmanden til at gå udenom.

- Jeg prøver blandt andet at lære pigerne noget, jeg kalder cowboy-gang - så de ser maskuline ud. For det handler virkelig om, hvilke signaler man sender. Det gælder både, når man går på gaden, men også når man sidder og står, fortæller hun.

Få nogle rigtigt gode råd til, hvordan man bedst forsvarer sig selv. Klik i playeren øverst


Se i klippet her, hvordan du bedst slår fra dig

16 kommentarer
Vis kommentarer